5000 TL emekli ikramiyesi kimlere verilmeyecek? İşte Emekliye 5000 TL ikramiye şartları

Emekliye 5000 TL ikramiye ödenmesine ilişkin hazırladığı düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. 5000 TL emekli ikramiyesi şartlarına göre dul ve yetim maaşı alanlar da maaş hakediş oranına göre ödemeden yararlanacak. Bazı emekliler ise ikramiyeden faydalanamayacak. Peki Emekliye 5000 TL ikramiye kimlere verilmeyecek? İşte düzenlemeye göre 5000 TL ikramiyeden yararlanamayacak olan emekliler...

Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen emekli ikramiyesinin haricinde bu yıl Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere 5000 TL ikramiye verilecek. Milyonlarca işçi, memur ve Bağ-kur emeklisi bu ödemeyle rahat bir nefes alacak. 5 bin TL emekli ikramiyesinden EYT'liler de faydalanacak. Peki emekliye 5000 TL ikramiye kimlere verilmeyecek? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi şartları

Hükümetin emeklilere 5000 TL ödenmesine ilişkin hazırladığı düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında, Cumhuriyet'in 100. Yılı'na özel emeklilere 5000 TL ikramiye verilecek. Milyonlarca işçi, memur ve Bağ-kur emeklisine verilecek olan 5 bin lira ikramiye Kasım ayının 15'ine kadar hesaplara yatacak.

EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE KİMLERE VERİLMEYECEK?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsayan düzenlemeye göre; 5000 TL ikramiye emekli oldduktan sonra çalışan kişilere verilmeyecek.

Ayrıca, emekli aylığı alıp kendi iş yeri bulunanlar, küçük esnaf ve şirket ortakları bu ikramiyeyi alamayacak.

Yapılacak düzenlemede hangi tarih itibariyle çalışmayanların ve emekli olanların yararlanacağı belirlenecek. Bu tarihe göre durum netleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Emekliye 5000 TL ikramiye müjdesini duyurduğu 9 Ekim tarihinden sonra emekli aylığı bağlananlar, işten ayrılanlar ikramiyeyi alamayacak.

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ŞARTLARI

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emekli ikramiyesi şartlarına dair detaylar belli oldu.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel tek sefere mahsus yapılacak olan ödemenin Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyeden farkları bulunuyor.

Buna göre; EYT'ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek.

SGK'dan aldığı emekli maaşının dışında çalışmasından dolayı bir geliri olmayanlar bu ikramiyeyi alacaklar.

Sosyal güvenlik Kurumu'ndan prim ödeyerek emekli olmuş ve hayatta olan emekli vatandaşlar.

Şehitlerin hak sahibi eş ve çocukları ile gerek harp gerekse terör olayları sebebiyle gazilik unvanını almış olanlar.

Ölen sigortalının eşine bağlanan dul aylığı ve kız çocuklarının aldığı yetim aylığı ödenenler.

Ayrıca Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuru neticesinde bağlanan şeref aylığı, engelli sporculara, teknik direktör ve antrenörlere de verilecek.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA MAAŞI ORANINA GÖRE İKRAMİYE

Dul ve yetim aylığı alanlara da maaşları oranında destek sağlanacak.

İkramiye oranları, eşi veye anne-babası üzerinden maaaş alanların ödeme oranına göre verilecek.

5 bin liralık ödemede sadece dul aylığı alanlar, eğer çalışmıyorlarsa ölüm aylığı oranı yüzde 75 ise 3 bin 750 lira, yüzde 50 ise 2 bin 500 lira ikramiye alabilecek. Sadece yetim aylığı alanlar da eğer çalışmıyorlarsa yüzde 25 ölüm aylığı oranına göre 1250 lira ikramiye alabilecek.