Emeklinin maaş farkında son viraj... 2025'te emekli olacakların hak kaybına uğramaması için yol haritası

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “2025'te emekli olacakların hak kaybına uğramaması için bir rapor hazırlanıyor, sayısal verilere göre yol haritası çıkaracağız.” dedi

2025'te emekli olanların hak kaybı yaşamaması için başlatılan çalışmayla ilgili süreç başlıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili çalışılan raporun önümüzdeki haftalarda çıkacağına işaret ederek, bu rapor üzerinden bir karara varılacağını açıkladı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Güler, "Şu an arkadaşlarımız çalışıyor. Sayısal veriler ortaya çıktıktan sonra yol haritası çıkaracağız. Hakkaniyetli, adil, sürdürülebilir, kimseye haksızlık etmeden Çalışma Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışıyorlar" dedi.

YAŞI KONUŞMAMIZ LAZIM

Güler şunları söyledi: "Bizim günümüzün en özel kavramı sürdürülebilirliktir. Daha hakkaniyetli bir emeklilik sistemini hayata geçirmemiz lazım. Gelişmiş Batı toplumlarına bakın, 45'li 50'li yaşlarda emekli olamazsınız orada. EYT var, geçmişten gelen birçok yük var. Merkezi bütçemizden her yıl çok yüksek miktarda bir kaynağı düşük emekli maaşı alan emeklilerimizi destekleyerek, onları 12.500 liraya tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim yeniden prim miktarını, yaşı konuşmamız lazım. Bunların hepsini konuşmamız lazım."