Emeklilikte yaşa takılanlar için sevindirici gelişmeler yaşanıyor

Emeklilikte EYT yaşa takılanların mağduriyetini gidermek için erken Emeklilik ile ilgili çalışmalar sürüyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için müjde gibi gelişmeler yaşanıyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar için son durum nedir büyük mera konusu. Emeklilikte yaşa takılanlar için ne gibi gelişmeler yaşanıyor? Erken emeklilik yasasının ne zaman çıkacağı merak konusu. İşte konuyla ilgili diğer ayrıntılar...  Örneğin 1974 doğumlu ve 1992’de çalışmaya başlayan bir bayan 2012 yılında emekli olabilecekken, yeni yasaya göre emeklilik tarihi 2023 yılına uzadı. 

EYT MAĞDURU BAĞ-KUR'LULAR İÇİN YENİ DÜZENLEME GÜNDEMDE

Prim günü ve yaşını tamamlayıp yine de borcu kalan Bağ-Kur mağdurları için bu borcun ödenmesine yönelik düzenleme yapılacak ve vatandaşlar kredi çekerek bu borcu kapatacak ve emekli olabilecek. Üzerinde çalışmların devam ettiği yeni torba yasa da borçların yapılandırmasına yönelik yeni düzenlemeler olacak. Bu da yüzbinlerce vatandaşın emeklilik haklarını almaları demek. Özellikle Bağ-Kur'lu esnaflar emeklilik için tüm şartları yerine getirmesine rağmen borcu olduğu için emekli olamıyordu. Yeni yasa yüklü borçların faizlerini silip taksit imkanı getiriyor. Borcun tamamını ödeyip emekli olacaklar kredi alabilecek.