EYT için tarih yeniden yazılıyor! Prim ve sigortası dolanlara müjde üstüne müjde geliyor! 1999 öncesi...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da yaklaşık 1,5 milyon kişiye emeklilik yolu gözüktü. Yeni yıla kısa bir süre kala Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda hedeflerinin Emeklilikte Yaşa Takılanlar olayını çözmek olduğunu vurgulamıştı. Ocak ayında yasalaşması beklenen EYT düzenlemesi ile ilgili kritik bir bilgi geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için kritik süreç başlıyor. Bu yıl sonuna kadar netleşmesi beklenen EYT 1999 ve öncesinde ilk kez sigortalı olan çalışanlar için geçerli olacak. Gündemin en önemli konularından olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar, ile ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin, teknik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Prim ve sigortası dolan herkes...

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Heyecanla beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi TBMM'nin tatil kararı almasıyla 2023 ocak ayına ertelendi.

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bizim aralık içinde bitirip inşallah teknik çalışmaları bitirdikten sonra Meclis'te arkadaşlarımızla ve yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmalar EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için 8 eylül 99 öncesi olduğu için o yıl falan işletmede çalışmış sigortalı işçilerde bu çok yaygın, kayıt dışında kalanların da kayıt içine alınması, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız sürüyor" ifadelerine yer verdi.

PRİM GÜN SAYISI DEĞİŞMİYOR

Yaş şartı kalkıyor. Bakan Vedat Bilgin'in üzerini net bir şekilde çizerek verdiği bilgiye göre ise prim gün sayıları değişmiyor.

13.7 milyon SSK Bağ-Kur emeklisinin yüzünü güldürecek yeni zam! Refah payı ile en düşük emekli maaşı...

KİMLER EMEKLİ OLACAK?

Yapılacak düzenleme bir defaya mahsus bir düzenleme olmayacaktır. Dolayısıyla kolaylaştırılan şartlar 8 Eylül 1999 ve öncesinde ilk kez sigortalı olmuş kişiler için geçerli olacak ve bu kişiler yeni şartları sağladıkları tarihte emekli aylığı başvurusunda bulunabileceklerdir. Bu kapsamda kolaylaştırılmış şartların hemen 1 Ocak 2023 itibarıyla sağlanması şart değil. Bu yeni şartlar ne zaman sağlanırsa bu tarihte emekli aylığı başvurusunda bulunulabilir.