EYT seçim öncesi gündeme gelecek mi?

EYT düzenlemesi hakkında vatandaşlar umutlarını kaybetmeden her gün son durum hakkında araştırmalarına devam ediyorlar. EYT için yeni bir fırsat olduğu ifade edilmiş torba yasa işaret edilmişti.

EYT’liler, 1999 yılında iktidarda bulunan 3’lü koalisyonun ürünü. Kamuoyunda daha çok EYT yani "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" olarak bilinmektedir.  Emeklilik hayali kuran binlerce kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu hakkında gündemde araştırmalar haberler yapılıyor.  Emeklilik hayali kuran binlerce kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu hakkında gündemde araştırmalar haberler yapılıyor.  Detaylar ve en son haberler ve son dakika gelişmeleri aksam.com.tr'de

ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

ERKEN EMEKLİLİK HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

4A HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

ERKEN EMEKLİLİKTEN KİMLER YARARLANACAK?

Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. Bununla ilgili, şimdiye kadar 3 kıstas belirlenmişti. SSK'lı da 8 Eylül 1999'a kadar emeklilik için iki şart vardı. Birincisi, sigorta süresi (kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl), ikincisi de 5000 gün prim sayısı. Sonra üçüncü bir prim şartı daha geldi. 8 Eylül 1999'dan önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde 44 ile 60 yaş arasında yaş bekleme süresi getirildi. Memurlar ve Bağ-Kur'lular için de emeklilikte benzer şekilde yaş şartı konuldu. Emeklilik için primi tamamlayıp yaşı bekleyenlere müjde niteliği taşıyan düzenleme, Genel Kurul'da kabul edilir ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa, 8 Eylül 1999'dan önce işe başlayanlar emeklilik şansını yakalayacak.