Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı nasıl hesaplanır? SGK E-devlet emeklilik sorgulama ekranı

Ne zaman emekli olurum? sorusunun cevabı, çalışma hayatına devam eden vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Emeklilik sorgulama işlemleri e-Devlet ya da SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Bu hizmet ile birlikte SGK güvencesine sahip kişiler; Yaş, hizmet bilgisi gibi kriterlere göre ne zaman emekli olacaklarını öğrenebilirler. Peki emeklilik yaşı nasıl hesaplanır? Ne zaman emekli olurum? İşte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 4a, 4b, 4c e-devlet emeklilik sorgulama sayfası

e-Devlet uygulamasında yer alan 'Çalışma Hayatım' hizmeti ile vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebiliyor. Emeklilik sorgulamasında sigorta başlangıç tarihi ve statüye göre pirim günü dökümü alınabiliyor. Peki Emeklilik yaşı nasıl hesaplanır? Çalışan vatandaşlar için 'Ne zaman emekli olabilirim?' sorusunun cevabını alabilecekleri E-Devlet emeklilik sorgulama bağlantısına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte SGK ve e-devlet emeklilik sorgulama ekranı

'NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?'

e-Devlet emeklilik sorgulama hizmeti ile emeklilik yaşı ve kalan prim günü hesaplanabiliyor.

Emeklilik yaşını hesaplamak için e-Devlet Kapısı'nda sunulan "Çalışma Hayatım" hizmeti ile kalan pirim gününüzü ve ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. 'Ne zaman emekli olurum?' sorusuna cevap olarak çalışılan gün, prim sayısı da etki göstermektedir.

E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kutusuna 'Çalışma Hayatım' yazarak çıkan seçeneğe tıklayın. Açılan sayfada "Ne zaman emekli olurum?" başlığı altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgileri yer alıyor.

E-DEVLET EMEKLİLİLİK SORGULAMA

SGK'ya bağlı olarak çalışanların prim ödemesi ve emeklilik süreleri aynı olmadığı için 4A, 4B ya da 4C emeklilik hesaplamaları farklılık gösteriyor.

Yine e-devlet'te yer alan 'Normal şartlarda ne zaman emekli olabilirim?' seçeneğine tıkladıktan sonra açılan sayfada hizmete başlama yılınızı girdikten sonra sorgulama yapabilirsiniz.

EMEKLİLİK YAŞI KAÇ?

Emeklilik için belirlenen yaş 1999 yılı itibari ile erkeklerde 60, kadınlarda ise 58'dir.

Emeklilik hesaplama için önemli etkenlerden biri de bağlı olunan sigorta türüdür.

Emeklilik yaşı hesaplaması için 4A, 4B, 4C şeklinde ayrılan SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı sigorta türlerinden biri seçilmelidir. Sonrasında çalışanın doğum tarihi, sigorta başlangıç tarihi ve cinsiyeti gibi bilgilerin tamamlanmasıyla birlikte emeklilik yaşı kolayca hesaplayabilmektedir.

SGK ÜZERİNDEN EMEKLİLİK YAŞI SORGULAMA

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması'na giriş yapabilmek için sayfada yer alan formun detaylı bir şekilde doldurulması gerekir. Hizmet dökümü alınmalı ve formdaki bilgiler doldurulmalı.

Hizmet Dökümünü e-Devlet üzerinden almak mümkün. Sisteme girilen bilgiler ile hesaplama yapmasının ardından emeklilik yaşı sayfada gözükecektir.