2022 Emekli maaşı hesaplama robotu: Ne zaman emekli olacaksanız, ne kadar maaş alacaksınız? Tek tuşla öğrenin

Emekli maaşı hesaplama robotu, emeklilik hayali kuran çalışanlar tarafından sık sık kullanılıyor. Emeklilikte maaş hesaplamasında prim gün sayısı, sigorta başlangıç tarihi ve toplam çalışılan süreye bakılıyor. SGK tarafından hazırlanan bu robotlarda istenilen bilgiler girildikten sonra tahmini olarak emekliliğe dair bazı rakamlar ve tarihler görülebiliyor.

Emeklilik, insanların çalışma hayatının sona ermesi sonrasında belli şartlarda kazandıkları haktır. Emeklilik, prim gününün doldurulması ve yaş haddinin sağlanması ile kazanılıyor. Emeklilik hayali kuranlar şimdiden ne kadar maaş alacaklarını ve ne zaman emekli olabileceklerini SGK'nın robotlarından tahmini olarak öğrenebiliyor...

EMEKLİLİK YILI HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

4A HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

4B HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

4C HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

4A, 4B, 4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

4A (SGK) emeklisi olacaklar "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresine giderek "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler. Sayfadan hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçenekleri tercih edilmeli.

4C kamu çalışanları ise alacakları emekli aylıklarını yine uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresinden istenen bilgileri doldurarak sorgulayabilecek.

ŞİMDİ EMEKLİ OLSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

Emekli maaşı, çalışılan süre, ödedenen prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanıyor. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş alabiliyor. Tam aksine daha az prim yatırılan kimsenin emekli maaşı da düşük bir tutarda olabiliyor.

Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

En fazla promosyonu veren bankalar listesi... Yetişen emekli yüksek promosyonu kapıyor! Son 2 gün!