Emekli bayram ikramiyesi 2022 kaç TL, ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi!

Ramazan Bayramı için geri sayım sürerken emeklilere yapılan bayram ikramiyesi ile ilgili aramalar da yoğunlaştı. Geçtiğimiz yıllarda emeklilere verilen bayram ikramiyesinin bu sene de verilmesi bekleniyor. Peki, emekli bayram ikramiyesi 2022 kaç TL, ne zaman yatacak?

Ramazan ayı bu sene 2 Nisan'da başlayacak. Bir ay boyunca tutulacak oruç ibadetinin ardından 2 Mayıs'ta Ramazan Bayramı başlayacak. Ramazan Bayramı'nda emekli vatandaşlar için ayrıca ikramiye ödemesi yapılıyor. Peki, emekli bayram ikramiyesi 2022 kaç TL? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte merak edilenler...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

İlk kez 2018 yılında başlayan bayram ikramiyesi uygulamasının bu Ramazan Bayramı'nda da devam etmesi bekleniyor. Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs'ta başlayacak. Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi için ödemelerin 2 Mayıs 2022'den önce Nisan ayının son haftasında yatması bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

2022 senesinde en düşük emekli maaşının 2500 TL yükseltilmesi sonrasında bayram emekli ikramiyelerinin tutarı merak konusu oldu.

Ancak henüz bayram ikramiyesi tutarlarına ilişkin yeni bir zam açıklaması yapılmadı. İkramiye geçtiğimiz yıl 1.100 TL olarak hesaplara yatmıştı.

Prof. Dr. Cem Kılıç, "Emeklilere ikramiye uygulaması 2018 yılında başladı. 2018'de yılda 2 kere olmak üzere bütün emeklilere 1000 lira bayram ikramiyesi verilmişti. Geçen yılda bu rakam 1.100 liraya Bu sene ise enflasyondaki hareketlilik, memur maaş zamları bu çerçeve üzerinden üzerinden düşündüğümüz zaman bu sene bu rakamın en düşük emekli maaşına çekilmesi gibi bir talep ortaya çıktı.

Hükümet bu talebi değerlendirecektir. Benim tahminime göre emekli ikramiyesi 2000 lira civarına çekilebilir." dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,48, memur ve memur emeklisi için 2022 maaş zammı da yüzde 27,48 düzeyinde gerçekleşti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yeni memur zammının yüzde 30,5'e çıkarıldığını ve en düşük emekli maaşının ise 2.500 TL olarak belirlendiğini açıkladı.