Emekli bayram ikramiyesi zammı ne kadar oldu? Emeklilere bayram ikramiyesi 2021 kaç TL?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı. Önemli kararların çıkacağı Bakanlar Kurulu sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesine ilişkin zammı açıklayacak. Emeklilere bayram ikramiyesi 2021 zammı ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi son dakika gelişmesi var mı? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. Emekli bayram ikramiyesi son açıklamaları gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir...

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte emeklilerin bayram ikramiyesi gündeme geldi. Yılda iki kez verilen emekli bayram ikramiyeleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli bayram ikramiyelerinin enflasyon oranında artırılacağı müjdesinin ardından gözler kabine toplantısına çevrildi. Emeklilere bayram ikramiyesi 2021 zammı ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi son dakika gelişmesi var mı? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli bayram ikramiyelerinin enflasyon oranında artırılacağı müjdesinin ardından gözler kabine toplantısına çevrildi.

Emekli, dul, yetim aylığı alan vatandaşların yararlandığı ikramiyeler ilk defa enflasyon oranında zamlı ödenecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında miktarın ne kadar olacağı netleşecek.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, eğer son açıklanan yüzde 16.19 yıllık enflasyon baz alınırsa ikramiye 162 lira artışla bin 162 liraya yükselecek. Yüzde 8.36 olan Temmuz-Aralık 2020 enflasyonu dikkate alındığında ise ikramiye bin 83 lira olacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emekli ikramiyelerine ilişkin bütçe olanakları çerçevesinde tüm senaryoları dikkate alan kapsamlı bir çalışma yaptı.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olanlar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

– Şehit yakınları ve gaziler

– Ölüm aylığı alanlar

– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

– Geçici köy korucuları

– Şeref aylığı alanlar

– Şampiyon sporcular,

– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.