Emekli ikramiyesi için tarih verildi! Emeklilere 5000 TL ne zaman yatacak?

Emeklilere 5000 TL ikramiye verilmesiyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Çalışmayan emeklilere tek sefere mahsus yapılacak 5 bin liralık ikramiye ödemesi için tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 12,2 milyon emekliyi ilgilendiren ödemelerin Kasım ayının 15'ini geçmeyeceğini belirtti. Buna göre Emeklilere 5000 TL ne zaman yatacak? İşte detaylar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere 5000 TL ikramiye ödenmesine ilişkin merak edilen tarihi açıkladı. Söz konusu ikramiyeden dul ve yetim maaşı alanlar da yararlanacak. Peki Emeklilere 5000 TL ne zaman yatacak? İşte ödemelerin yapılacağı tarih

EMEKLİLERE 5000 TL NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önceki gün kabine toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada emeklilere 5000 TL'lik ikramiyenin ne zaman verileceğini açıkladı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.

Milyonlarca işçi, memur ve Bağ-kur emeklisine verilecek olan 5 bin lira ikramiye, 2 hafta içerisinde hesaplara yatacak.

EYT'ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek. Cumhuriyet'in 100. yılına özel vereceği 5000 TL ikramiyeyle birlikte milyonlarca işçi, memur ve Bağ-kur emeklisi rahat bir nefes alacak.

EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE KİMLERE VERİLMEYECEK?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsayan düzenlemeye göre; 5000 TL ikramiye emekli oldduktan sonra çalışan kişilere verilmeyecek.

Ayrıca, emekli aylığı alıp kendi iş yeri bulunanlar, küçük esnaf ve şirket ortakları bu ikramiyeyi alamayacak.

Yapılacak düzenlemede hangi tarih itibariyle çalışmayanların ve emekli olanların yararlanacağı belirlenecek. Bu tarihe göre durum netleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Emekliye 5000 TL ikramiye müjdesini duyurduğu 9 Ekim tarihinden sonra emekli aylığı bağlananlar, işten ayrılanlar ikramiyeyi alamayacak.

Bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri? Yeni halka arzları nereden takip edebilirim?