Bağ-Kur emeklisi ve memura ne kadar zam yapıldı? Emekli ve memur temmuz zammı belli oldu!

2021 Haziran enflasyonu bugün açıklandı. Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yılın ilk yarısında yapılacak zam oranı da bu oranın açıklanmasının ardından netlik kazandı. Ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez yapılan emekli zammında belirleyici olan enflasyon mayısta 0.89 yükseldi, yıllık yüzde 16,59 arttı. Peki, Emekli ve memur zammı 2021 ne kadar oldu, fark kaç TL? SSK Bağ-Kur emeklisi ve memura ne kadar zam yapıldı? İşte tüm merak edilenler..

Emekli temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş bugün sona erdi. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli ve memur zammı netlik kazandı. Ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez yapılan emekli zammında belirleyici olan enflasyon mayıs ayında 0.89 yükselirken, gözler temmuz zammı için yapılacak açıklamaya çevrilmişti. Emekli ve memur zammına dair son gelişmelere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI 2021 NE KADAR OLDU?

Kamu görevlileri hakem kurulunun 5. dönem toplu sözleşmesinde 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi için belirlenen zam oranı 2021 yılında yüzde 3+3 olarak açıklanmıştı.

Ocak-Mayıs periyoduna bakıldığında ise bu rakam 6,39 çıkmıştı. Belirlenen yüzde 3'ün üzerine yüzde 3,39'luk bir ek zam söz konusu olacak.

Bu fark da memurların ve aynı sözleşme kapsamındaki memur emeklilerinin maaşlarına yansıyacak. Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte Temmuz ayında maaşlara yansıyacak zam da ortaya çıkmış oldu.

Memurlar 6 aylık fark olarak yüzde 5.45 oranında zam aldı. Emekliler ise yüzde 8.45 oranında zam almış oldu.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI DA DEĞİŞECEK!

Temmuz ayı ile birlikte maaşların yanında kıdem tazminatı tavanı da yükseleceğinden çalışanların alacağı tazminat miktarları da artmış olacak. Böylece 13 milyon emekli, 3.5 milyon memur ve milyonlarca sosyal yardım alan vatandaşla birlikte 30 milyona yakın çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı tavanında da artış olacak. Şu anda 7.639 lira olan tavan 8.224 liraya kadar çıkabilecek.

HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre, tüketici fiyat endeksi haziran ayında yıllık yüzde 17,53, aylık yüzde 1,94 arttı.

Evde bakım maaşı 2021 Temmuz zammı ne kadar oldu? Evde bakım maaşı ne kadar, kaç TL?

Kıdem tazminatı tavanı 2021 temmuz ne kadar oldu? Kıdem tazminatı tavanı açıklandı mı?