Temmuz'da emekliler ne kadar zam alacaklar? 2017 Temmuz emekli zammı

Emekliler 2017 yılın ikinci yarısında ne kadar zamlı maaş alacak, zamlı maaşlar ne kadar oldu, belli oldu mu? 2017 ikinci yarısı Temmuz ayı emekli zamlı maaş oranları belirlendi mi? SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memur emeklilerine ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa enflasyon farkı verilecek.

2017 emekli zamlı maaşları zam oranları belli oldu mu, emeklilerin zamlı maaşları kaç lira olacak? Rakamlar belirlendi mi açıklandı mı? İşte emekli zamlı maaş oranları. SSK ve Bağkur emeklileri için 3.59, memur emeklileri için ise yüzde 4.59 olacağı yönünde ön görüler var. Temmuz'da zam ne kadar olacak sorusu sorulmaya başladı. Zam oranında enflasyon belirleyici olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. SSK ve bağkurlu emekli 2017 ikinci yarı temmuz zammı tahmini de belli oldu. Tahminler gerçek olursa SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 3.59 olacak, memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 4 zam + yüzde 0.59 enflasyon farkı yansıtılacak.

MEMUR EMEKLİLERİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur emeklilerinin 2017 ikinci yarısı Temmuz zammı da tahmini olarak belirlendi. Toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa enflasyon farkı verilecek. Merkez Bankası, ilk 6 aylık dönemde enflasyonun yüzde 3.59 olarak gerçekleşeceği tahmininde bulunmuştu.

SSK VE BAĞKUR TEMMUZ ZAMMI BELLİ OLDU MU?

SSK ve bağkurlu emekli 2017 ikinci yarı temmuz zammı tahmini de belli oldu. Tahminler gerçek olursa SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 3.59 olacak, memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 4 zam + yüzde 0.59 enflasyon farkı yansıtılacak. Ancak enflasyon tahminden daha yüksek çıkarsa, hem SSK ve Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin Temmuz zammı daha da yükselecek. Kesin oran, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı verilerle belli olacak.

ZAM ORANINDA ENFLASYON BELİRLEYİCİ OLACAK

Yasa çıkar çıkmaz başvuran 90 bin emekli, 700 milyon liralık ödemeyi bu ay alıyor. Ödemeler devam edecek. Bu kazançları, Temmuz zammı izleyecek. Tüm emekliler, Temmuz'da zam alacak. Zam oranında enflasyon belirleyici olacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memur emeklilerine ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa enflasyon farkı verilecek. Merkez Bankası, ilk 6 aylık dönemde enflasyonun yüzde 3.59 olarak gerçekleşeceği tahmininde bulunmuştu. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 3.59 olacak, memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 4 zam + yüzde 0.59 enflasyon farkı yansıtılacak. Ancak enflasyon tahminden daha yüksek çıkarsa, hem SSK ve Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin Temmuz zammı daha da yükselecek. Kesin oran, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı verilerle belli olacak.