Emekli ikramiyesi zammı ne kadar? SSK Bağkur emekli maaşı ikramiye zammı olacak mı?

Emekli maaşı ikramiye zammı ile ilgili güncel açıklamalar yakından takip ediliyor. SSK Bağkur emekli maaşı ikramiyesi kaç TL? Emekliler Ramazan ve Kurban bayramında ikramiye alıyorlar. Yılda iki defa ödeme gerçekleştiriliyor. Dul ve yetimlere de ikramiye ödemesi yapılıyor. Peki emekli maaşı bayram ikramiyesi ne kadar? Yeni emekliler de ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyorlar. Yeni emeklilerin ikramiyeden faydalanmaları için o tarihlerde maaş alıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca vefat eden emekli kişilerin hak sahipleri de vefat eden kişi adına ikramiyeden yararlanabilmektedirler.

Emekli maaşı ikramiye zammı ile ilgili son dakika açıklamaları araştırılıyor. Emekli maaşına zam yapılacak mı? Emekli maaşı ile ilgili güncel açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bayram ikramiyesi yılda iki defa veriliyor. Yeni emeklilik de ikramiyeden faydalanabiliyor. Ocak'ta SSK ve Bağ- Kur emeklilerine bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranı olan yüzde 10.19, memur emeklilerine ise toplu sözleşme artışı + fark olarak yüzde 10.73 zam yansıtılmıştı. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 27-31 Mayıs arasında, Kurban Bayramı ödemesinin de 5-9 Ağustos'ta verilmesi beklenirken, emekliler tutarda artış beklentisi taşıyor.

EMEKLİ MAAŞI İKRAMİYESİ NE KADAR?

Yaklaşık 12.3 milyon emekli geçen yıl bayram ikramiyesi hakkı elde etti.

Geçtiğimiz yıl 2 bin lira ikramiye alan emekliler, bu yıl da Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde biner lira ödeme alacak.

Ramazan Bayramı ikramiyesinin 27-31 Mayıs arasında, Kurban Bayramı ödemesinin de 5-9 Ağustos'ta verilmesi beklenirken, emekliler tutarda artış beklentisi taşıyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "İkramiyeler, emekli aylıkları artışına endekslenerek güncellensin" talebini gündeme taşıdı.

Bu talep hayata geçerse ikramiye tutarları 6 ayda bir zamlanacak.

Ocak ve Temmuz aylarında ikramiye tutarları güncellenecek.

ARTIŞ NE KADAR OLACAK?

Ocak'ta SSK ve Bağ- Kur emeklilerine bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranı olan yüzde 10.19, memur emeklilerine ise toplu sözleşme artışı + fark olarak yüzde 10.73 zam yansıtılmıştı.

İkramiye artışı SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artışa endekslenirse, ödemeler 101,9 lira artacak.

Emeklinin ikramiyesi bin liradan bin 101 lira 90 kuruşa yükselecek.

Temmuz'da bu tutar da değişecek.

YENİ EMEKLİLER DE İKRAMİYE ALACAK MI?

Yeni emekliler de ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyorlar. Yeni emeklilerin ikramiyeden faydalanmaları için o tarihlerde maaş alıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca vefat eden emekli kişilerin hak sahipleri de vefat eden kişi adına ikramiyeden yararlanabilmektedirler.

İKRAMİYEYİ KİMLER ALABİLECEK? NE KADAR OLACAK?

Ramazan ve kurban bayramlarından önce ödenecek ikramiyeleri maaş olan emekliler alabilecek. İkramiyeler yılda iki defa verilecek. Dul ve yetimlere de ikramiye ödemesi yapılacak. Bu konularda hisse kavramı ön plana çıkıyor. Eğer eşiniz vefat etmişse %50’si size, %25’i ise yetim çocuğa ödenmek üzere 500 ve 250 TL ödeniyor. Ölüm aylığı alanlara, emekli aylığı ve vefat etmiş olan eşinin maaşını alan kişilere ikramiyeler hesaplanıp verilecek. Eğer iş görmezlik raporunuz varsa emekli ikramiyesi alabilirsiniz. Bunlardan yararlanabilmek için ikramiyelerin öncesinde emeklilik başvurusu yapmış olmanız gerekmektedir. İkramiyelerde hiçbir kesinti yapılmayacaktır.

DUL VE YETİMLER DE ALACAK

İkramiye sadece emeklilere değil, SGK'dan vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara da veriliyor. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı oranına, sürekli iş göremezlik geliri alanlara da sürekli iş göremezlik oranına göre ikramiye hesaplanıyor. 2 aylık birden alanlara ise ölüm aylığı oranı yüksek dosya baz alınarak ödeme yapılıyor.