Emekli maaşı banka değişikliği işlemleri nasıl yapılır?

Emekli maaşı banka değişikliği nasıl yapılır? sorusunun yanıtı binlerce emekli tarafından merakla araştırılıyor.

Emekli promosyonlarının açıklanması ile emekli maaşı banka değişikliği de gündeme geldi. Günümüzde emekliliğe hak kazanan her birey, talebi doğrultusunda istediği bankadan maaşını alabiliyor ve dilediği zaman maaş bankasını değiştirebiliyor. 

EMEKLİ MAAŞI BANKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Maaşınızı taşımak istediğiniz bankaya TC. Kimliğinizle giderek talepte bulunmalısınız. Bankalar maaşınızı taşımanız ve 3 yıl aynı bankadan ödeme almayı kabul etmeniz durumunda size promosyon ödemesi yapar. Başvurunuzu yapıp maaşınızı taşıdıktan sonra ilgili bankadan alacağınız ikinci maaşa ek olarak promosyon da hesabınıza yatar.

E DEVLET BANKA DEĞİŞİKLİĞİ EKRANI

E DEVLET ÜZERİNDEN EMEKLİ MAAŞI TAŞIMA (4A, 4B, 4C BANKA DEĞİŞİKLİĞİ)

Maaşınızı PTT’ye, başka bankaya ya da başka şubeye taşımak istiyorsanız E Devlet Kapısı üzerinden de talepte bulunabilirsiniz. TC kimlik numaranız ve E Devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra 4A, 4B ya da 4C Banka ve Adres Değişikliği bölümüne tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfada ad, soyad, banka, şube ve adres bilgileriniz görünür. Sol tarafta bulunan Banka/ Şube Değişikliği kısmına tıkladığınızda yeni banka bilgilerinizin istendiği sayfa açılacaktır. Burada sırasıyla il, banka ve şube seçimi yaparak ‘güncelle’ alanına tıklamalısınız. Bu işlemden sonra seçtiğiniz banka ya da PTT şubesi üzerinden emekli aylığınız ödenmeye başlar.