Emekli ikramiyesiyle yapılacak 5 şey

Yıllarca çalışan birçok insanın hayali emekli olmak. Fakat ''Emekli olduğumda...'' diye başlayan cümleler o gün geldiğinde erteleniyor ve hayat telaşında kişi ailesine, dostlarına para harcamaktan kendini unutuyor. Böyle olanlar için emekli maaşıyla bu dünyayı terk etmeden yapılacaklar listesi hazırladık. İşte emekli ikramiyesiyle yapılacak 5 şey...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Herkesin bir emeklilik hayali var. Kimi memleketine dönme hayali, kimi yeni şehirler keşfetme kimi de yazlığında dinlenme hayali kurar. Bazılarının da hayat telaşıyla hayal kurmaya bile vakti olmaz. Böyle olanların bakış açısını değiştirecek bir liste hazırladık. Şimdi her şeyi bırakın ve kendinize odaklanın. İşte emekli ikramiyesiyle yapılacak 5 şey...

EMEKLİLİKTE YAPILACAK 5 ŞEY

1. SEYAHAT

Bu zamana kadar başkaları için yaşadınız. Şimdi kendinize uygun bir yer seçin ve seyahat edin. Hava değişimi sizi de değiştirecektir.

2. YİYECEK KEŞFİ

Bu yaşınıza kadar hep aynı şeyleri yediyseniz ve mutlaka tatmayı merak ettiğiniz şeyler vardır. Bu tatlı olabilir, balık olabilir ya da bambaşka bir yemek olabilir. Biraz gurmelik oynayabilirsiniz.

3. DİZİ-FİLM

Biraz keyif sizin de hakkınız. Bu zamana kadar yoğun geçen hayatınızda vakit ayıramadığınız dizi ve filmleri gün yüzüne çıkarmanın vakti geldi. Kahvenizi, çayınızı alın ve yeni filmlere doğru yol alın.

4. HOBİ EDİNİN

İş ve aile hayatından ertelediğiniz hobilere vakit ayırabilirsiniz. Resim, müzik, dil neden olmasın, hiçbir şey için geç değil.

5. İSTANBUL'U GEZİN

Kabul edelim İstanbul'da yaşayıp da tadını çıkaramayan binlerce genç, yaşlı var. Eğer hala Ayasofya'yı görmediyseniz, Eminönü'nde balık yemediyseniz, Adalar'da güneşi batırmadıysanız acele edin.

Kişilik testi! Hafıza gücün tek soruda ortaya çıkıyor

İbn-i Sina'nın öksürük ilacı tarifi! İçerisinde sadece 2 malzeme var