Emekli ek ödemeye 224 TL zam bekliyor 

Ek ödemedeki yüzde 4-5’lik düşük oranlar nedeniyle her ay maddi kayba uğrayan emekliler, bu yükün azaltılması için ek ödeme oranlarının yüzde 8-9’a yükseltilmesini bekliyor. Ek ödeme % 9 olursa emekli geliri 224 TL artacak.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, vergi iadesi sistemi yerine emekliler için getirilen ek ödeme uygulamasındaki oranın yüzde 4-5 olduğuna işaret ederek, “Emeklilerimiz vergi yükünü omuzlarında hissetmektedir.

YÜZDE 8'LE 179 TL OLUR

Bu yükün azaltılması vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme oranlarının yüzde 8-9’a yükseltilmesiyle bir miktar mümkündür” dedi. Talep hayata geçerse emekliler maaş zamlarının dışında ek bir artış elde etmiş olacak. Ek ödeme yüzde 8’e çıkarsa 179, yüzde 9 olursa 224 liraya varan gelir artışı yaşanacak. Mevcut düzenleme kapsamında, bu yıl maaşı bin 18 liranın altında olan emeklilere yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 ek ödeme veriliyor. Halen en düşük emekli maaşı 935,60 lira seviyesinde bulunuyor. Bu maaşı alanın eline aylık 46,78 lira civarında ek ödeme geçiyor.