Emekli bayram ikramiyesi 2021 ne zaman verilecek? Emekliye Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak?

Emekli bayram ikramiyesi her yıl verilmektedir. Ramazan ayına kısa bir süre kala konuya yönelik araştırma yapan vatandaşlar, Emekli bayram ikramiyesi 2021 ne zaman verilecek? Emekliye Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak? soruları gündeme geldi. Geçen yıllarda maaşlara ek olarak 1000 TL ödeme yapılıyordu. Milyonlarca emeklinin merak ettiği konu hakkında detaylar sizlerle..

Emekli bayram ikramiyesi bayramın gelmesiyle beraber ödenmektedir. Geçen senelerde emeklilerin maaşlarına ilave olarak 1000 TL ödeme gerçekleşmişti. Ramazan ayına kısa bir süre kala konu yeniden gündeme geldi. Peki, Emekli bayram ikramiyesi 2021 ne zaman verilecek? Emekliye Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2021 NE ZAMAN YATACAK?

Merakla takip edilen konu hakkında henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmedi. Detaylar geldikçe haberimize ekleyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemelerinin bayramdan hemen önceki hafta içinde hesaplara yatırılacağı düşünülüyor.

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR VERİLECEK?

Geçtiğimiz senelerde Ramazan ve Kurban Bayramlarında toplamda 2 bin Türk Lirası ikramiye ödemesi alan emekliler, bu yılın ödemeleri için bekliyor.

Bu yıl Ramazan Bayramı 13-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında, Kurban Bayramı ise 20-23 Temmuz 2021 tarihleri arasında kutlanacak. Bu bayramlardan önce ödemelerin yapılması bekleniyor. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bayram öncesi hafta içinde bayram ikramiyesinin hesaplara yatırılacağı düşünülüyor.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olanlar;

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.