Emekli bayram ikramiyesi için tarih belli oldu! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesapta olacak?

Emekli bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala araştırılan konular arasında yerini aldı. Emeklilere yılda iki defa bayram ikramiyesi veriliyor. Dini bayramlar öncesinde ikramiye alan vatandaşlar bu yılki tutarın ne zaman ödeneceğini yoğun bir şekilde araştırıyorlar. Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu mu? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler...

Ramazan Bayramı'nın yaklaşıyor olmasıyla birlikte emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu mu? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İlk defa 2018 yılında ödenmeye başlanan ve yaklaşık 12,5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyesi bu yıl zamlı olarak hesaplara yatacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bin artı enflasyon. Bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 TL tutuyor ama onu 100 TL'ye tamamlayacağız. İnşallah 1100 TL olarak duyuracağız. Bunu da Meclis'e değil kararname ile göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştirelim istiyorum." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

SSK emeklilerinin 6 Mayıs'ta, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ise 7 Mayıs'ta bayram ikramiyeleri hesaplarına yatırılacak.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olanlar;

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.