Elektrik borçlarına 3 taksit imkanı

Elektrik dağıtım şirketleri borçlu aboneye taksit kampanyası düzenlemeye başladı. Virüs salgını döneminde, mart-nisan-mayıs ve haziran aylarında, konutların ve 1000 TL'ye kadar borcu olan ticarethanelerin elektrik ve doğal gazı kesilmedi.

1 Temmuz sonrasında ise dağıtım şirketleri, tahsilatı kolaylaştırmak ve kesme işlemi uygulamamak için kampanya başlattı. İlk kampanyalar Limak-Uludağ Elektrik ve Aksa ve Uludağ Elektrik’ten geldi. Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova’da 5 milyon aboneye elektrik dağıtımı yapan Limak Uludağ Elektrik 5 bin TL’ye kadar alacakları kredi kartı olmadan 3 taksite bölecek.

GÖNÜLLÜ KAMPANYA

Şirketlerin yaptığı kampanyalar EPDK’dan bağımsız olarak kendi inisiyatifleriyle yürütülüyor. Kampanyaların önümüzdeki günlerde yaygınlaşması bekleniyor. Halen Ankara ve İstanbul’daki aboneler için mevcut dağıtıcı şirketlerin taksit kampanyası bulunmuyor. Ancak bu şirketler de kredi kartına taksit imkanı sağlıyor.

AKSA’DAN DOKUZ İLDE KAMPANYA

Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin’de Aksa Çoruh Elektrik; Malatya, Elâzığ, Bingöl ve Tunceli’de Aksa Fırat Elektrik markalarıyla toplam 9 il ve 102 ilçede 2.3 milyon aboneye hizmet sunan Aksa Elektrik ise 3 bin TL’ye kadar borcu olan abonelere 30 Haziran’a kadar başvuru yapmaları halinde 3 eşit taksite kadar kredi kartı olmadan ödeme imkanı sunacak.