Elazığ'da 8 bin deprem konutu teslim ediliyor

Elazığ'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir yıl geçti.

Devlet, afetten etkilenen binlerce aileye bugüne kadar ilgili bakanlıklar nezdinde 450 milyon lirayı aşkın ayni ve nakdi yardım yaptı. Binlerce konutun ağır hasar gördüğü kentte depremzedelerin konut ihtiyacını karşılamak için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde TOKİ tarafından yapımına başlanan 20 bin 118 konuttan 8 bini tamamlandı. Bu konutlardan kura çekimiyle 3 bin 310’u hak sahiplerine teslim edildi. Acil konut ihtiyacı olan 312 aile ise Cumhuriyet ve Bizmişen Mahallesi’ndeki rezerv konutlara yerleştirildi.

KIRSALA ÇELİK EVLER

Kırsaldaki depremzedelerin de yaralarını sarmak için çalışma yürüten TOKİ, Baskil, Sivrice ve Maden ilçeleri ile merkeze bağlı toplam 300 köyde 4 etap şeklinde ihalesi yapılan, proje bedeli 5 milyar lira olan ve yüzde 20’sinin inşası tamamlanma noktasına gelen 1015 çelik konstrüksiyonlu konut projesi uyguladı. Hasar gören okulların yerine ise Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde hayırsever firmaların katkılarıyla 11 okul, devlet eliyle ise yaklaşık 150 milyon liralık yatırımla merkez ve ilçelerde toplam 24 okulun yapımı için çalışmalar devam ediyor.

KALANLAR DA TEMMUZDA

Vali Erkaya Yırık, birinci yıl dolmadan 8 bin konutun inşaatının tamamlandığını, vatandaşlara kura çekimiyle konutların teslim edilmeye başlandığını söyledi. Yırık, kalan 12 bin konutun da temmuz itibarıyla depremzedelere teslim edileceğine dikkat çekti.