El emeği ürünler Afrika'ya açılıyor

Kadın girişimcilerin el emeği göz nuru ürünlerini sosyal medya üzerinden tüketicilerle buluşturan Shopalm, bine yakın kadına gelir kapısı oldu. Firmanın sıradaki hedefi bu ürünleri Afrika'ya ulaştırmak.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

E-ticaretle sosyal medyayı birleştiren e-ticaret sistemi Shopalm, pandemi döneminde pek çok kişi için kazanç kapısı haline geldi. Bireysel satıcıların hiçbir teknik bilgi ve desteğe ihtiyaç duymadan 2 saat içerisinde kendi e-ticaret sitelerini kurup ürünlerini sosyal medya hesaplarından satmasına olanak tanıyan Shopalm'den aylık yapılan işlem hacmi 1 yıl gibi kısa bir sürede 600 bine ulaştı.

1000 GİRİŞİMCİYE ULAŞTI

Shopalm'i özellikle girişimci kadınları destekleyen bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiklerini belirten Başkent merkezli markanın kurucusu Umut Yalçın, şunları kaydetti: "Çocuğuma Ankara Kalesi çevresindeki el emeği ürünlerini satan girişimci kadınlardan bez bebek hediye almak istemiştim. Ancak oraya gittiğimde pandeminin şartları fazlasıyla zorlaştırdığını ve birkaç tezgah dışında hiç satıcı kalmadığını üzüntüyle görmüştüm. 'Onlar için neler yapabiliriz' sorusuyla Shopalm'in temellerini attık. Bugün yüzde 97'si kadınlardan oluşan 1000 girişimciye ulaştık. 2022'nin ilk çeyreğindeki işlem hacmimiz bir önceki yılın aynı dönemine göre 2'ye katlandı. Bugün Shopalm üzerinden aylık 600 bin TL'lik satış yapılıyor. Hedefimiz bunu kısa sürede 1 milyona çıkarmak." Kayıtdışı ekonomiyi de önleyen Shopalm'de satılan ürünler, pandemide küçük işletmelerin ve bireysel girişimcilerin en büyük destekçisi oldu.

ÜCRETSİZ ONLİNE MAĞAZA

Bireysel satıcıların bir web sitesi olmadan da sosyal medya hesaplarından ve ücretsiz sunduğu online mağaza üzerinden satış yapmalarını sağlayan Shopalm, ödeme altyapısından sipariş takibine kadar bir e-ticaret sitesinde bulunan tüm özelliklerin bulunduğu bir online mağaza. Shopalm tüm bu hizmetlerine ek olarak kullanıcıların sosyal medya hesaplarından ödeme alma ve ürün tanıtım süreçlerini kolaylaştıran özellikleriyle de öne çıkan bir platform.

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Çeşitli kooperatiflerle işbirliği yapan Shopalm, verdiği ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle kadın girişimcilerin ticari başarısına katkıda bulunuyor. Kadın girişimciler bu eğitimlerle kargolama, ürün paketleme, sosyal medya yönetimi, reklam, müşteri hizmetleri v.b. gibi dijital pazarlamanın tüm süreçlerini öğreniyor. Dijital ticaret eğitimlerini Anadolu'ya ve Türki Cumhuriyetler'e taşımaya hazırlandıklarını anlatan Umut Yalçın, "Shopalm'i Türk ve dünya kadınlarının el emeklerinin toplandığı bir pazar yeri yapacağız. Bu kapsamda başta Azerbaycan olmak üzere tüm Orta Asya ülkeleri ve Güney Afrika'da çalışmalar yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.