Ekonomiye güven, 14 ayın zirvesinde: İşte yüzleri güldüren rakamlar

Türkiye'nin küresel koronavirüs salgını ile başarılı mücadelesi ekonomiye de olumlu yansıyor. Tüketici Güven Endeksindeki artış yüzleri güldürdü. Haziran ayında endeks yüzde 5,2 oranında artış kaydederek 14 ayın zirvesine çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Tüketici Güven Endeksinin artışına ilişkin olarak, ''Yaşanan artış, toparlanmanın seyrinin pozitif yönde olduğunu gösteriyor.'' dedi.

Türkiye’nin son dönemde ekonomi alanında attığı adımlar meyvelerini veriyor. Tüketici Güven Endeksinde haziran ayından yaşanan yüzde 5,2’lik artış, endeksi 14 ayın zirvesine taşıdı.

SON 14 AYIN ZİRVESİ

TÜİK ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçları yayımlandı. Buna göre mayısta 59,5 olan endeks haziranda 62,6’ya yükseldi. Bu değer son 14 ayın en yüksek Tüketici Güven Endeksi rakamı olarak kayıtlara geçti.

ALT ENDEKSLERDE DE ARTIŞ VAR

Tüketici güveninde tüm alt endekslerdeki artışlar da dikkat çekti. Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi yüzde 0,8 oranında arttı. Genel ekonomik durum beklentisi de haziranda yüzde 4,5’lik artış ile 85,5’e çıktı.

BAKAN ALBAYRAK: BU YILI BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BİR NOKTADA KAPATACAĞIZ

Normalleşme sürecinde Dünya ekonomilerine oranla Türkiye ekonomisinin daha hızlı toparlandığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Haziran ayında Tüketici Güven Endeksi’nde yaşanan artış toparlanmanın seyrinin pozitif yönde olduğunu gösteriyor.” dedi.

Albayrak, Türkiye’nin bu yılı beklentilerin üzerinde bir noktada kapatacağını da belirtti.

BAKAN VARANK: EKONOMİK CANLANMA HIZ KAZANACAK

Tüketici Güven Endeksi’ndeki artışın mayıstan sonra haziranda da devam ettiğine dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, bu artışın daha güçlü ve kalıcı hale getirileceğini vurgulayarak “Yılın son 2 çeyreğinde ekonomik canlanmaya hız kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Tüketici güven endeksi 62,6 oldu