Ekmek için TMO da devrede

“TMO, ekmeklik buğday ve yemlik hububat satışını yeni hasat dönemine kadar uygun fiyatlardan sürdürecek.”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde Gıda Komitesi toplantısı düzenlendi. Toplantıda şu kararlar alındı:

ÇİĞ SÜT 4 LİRA 70 KURUŞ: "Gıda Komitesi kararları çerçevesinde Eylül ayı sonunda kurulan Erken Uyarı Sistemi bulguları doğrultusunda gıda ve tarımsal ürün piyasaları incelenmiş, arz güvenliği çerçevesinde kritik ürünlerde olası senaryolar ele alınmıştır. Çiğ süt referans fiyatlarının durumu, artan maliyet baskısı dikkate alınarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda Ulusal Süt Konseyinin çiğ süt tavsiye satış fiyatını yeniden değerlendirmesi konusunda mutabık kalınmıştır." (Karar sonrası toplanan Ulusal Süt Konseyi, 8 Aralık'tan geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatını 4 lira 70 kuruş olarak belirledi.)

EKMEKLİK BUĞDAY: "Ekmeklik buğdayda ve yemlik hububatta (arpa, mısır) üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın fiyat dalgalanmalarına karşı korunması için, yeni hasat dönemine kadar TMO satışlarına uygun fiyatlardan devam edilmesi kararlaştırılmıştır. Böylece sezon boyunca yapılacak desteklemeler ile fiyat oynaklıklarından vatandaşlarımızın en az şekilde etkilenmesi sağlanacaktır."