EKK'da '1 Ocak' mesaisi

EKK, Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi öngörülen önemli yönetmelikler ele alınırken, dövizdeki hareketlilik de masaya yatırıldı. 

HAKKI KURBAN

Ekonomi yönetimi, bir yandan dövizdeki hareketliliğe, diğer yandan yatırım, üretim ve istihdam hedeflerine odaklandı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere dün akşam toplandı. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıda, yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin düzenlemeler ele alındı. 1 Ocak’tan itibaren devreye sokulması hedeflenen yönetmeliklere de son şeklinin verildiği bildirildi.

BEŞ YÖNETMELİK MASADA

Çankaya Köşkü’ndeki toplantıda, 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi beklenen 5 yönetmelikle ilgili detayların değerlendirildiği öğrenildi. Nitelikli işgücü ve yabancı şirketleri Türkiye’ye çekmeyi amaçlayan Turkuaz Kart’tan yararlanmaya ilişkin adımlara son şekli de EKK’de tartışıldı. Turkuaz Kart sahibi olmak için gerekli olan bazı önemli vasıflar söz konusu yönetmelikte yer alacak.

Döviz yerine TL 

Dövizdeki hareketlilikle ilgili son durumun da EKK’de gözden geçirildiği bildirildi. Hükümet, sözleşmeleri TL’yle yapma kararı almış, bazı alacakların da döviz yerine TL ile tahsilini devreye sokmuştu. Muhtemel gelişmelere yönelik hazırlıklar da EKK’de değerlendirildi. Ayrıca, 'emekliye promosyon', 'asgari ücretle ilgili pazarlıklar' da, EKK gündeminde masaya yatırılan konular arasında.