Ekimde hayata geçecek! Kira gelirlerini Borsa'da dağıtacak

Artaş, ‘GYO' kuruyor. Portföyde ticari ünitelerden oluşan 1.300 bağımsız bölüm olacağını söyleyen Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Senede 3 kez temettü dağıtan bir GYO kuracağız” dedi.

ARZU KURUM

Başta gayrimenkul olmak üzere turizm, enerji, perakendeye kadar farklı sektörde faaliyet gösteren Artaş Grubu, yatırımlarını hızla sürdürüyor. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projesinin gerekli onayların alınması sonrasında ekim gibi hayata geçeceğini söyledi. Grubun 2023 yarıyıl değerlendirmesi ve yeni dönem hedefleri ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Çetinsaya, "Borsa İstanbul'a geleceğiz. Ancak biz öyle diğer GYO'lar gibi ara sıra temüttü veren bir GYO olmayacağız. Kira gelirlerimizi halka arzını planlıyoruz ve bu nedenle de her 3 ayda bir temettü vereceğiz. Kira gelirlerimizi vatandaşımızla paylaşacağız. Böylece bizim hisselerimiz diğer GYO'lardan çok daha cazip olacak" dedi. Hali hazırda grubun bünyesinde 6 adet AVM, 300 bin metrekarelik alan ve bin 300 adet kiracı bulunuyor.

AVM'LER BİTTİ

Yılda 5-6 bin adet olmak üzere bu zamana kadar 37 bin konut üretimine imza attıklarını dile getiren Çetinsaya, Mecidiyeköy'de yer alan ve devraldıkları Profilo AVM için ise, "Profilo AVM'yi hasılat paylaşımı ile ofis ve gayrimenkul projesi yapmak amacı ile aldık. Bugün yarın ticari ofis tarafının ruhsatını alıyoruz. AVM'de yıl sonunda yıkılacak. Mecidiyeköy'de kentsel dönüşüm alanı kuruyoruz. AVM'ler bitti artık, yaşamaz. İşletme maliyetleri yüksek, kira gelirleri de düşük" dedi.

70 MW KURULU GÜÇ

Grubun, son dönemde girdiği yeni alanlardan biri de enerji. İşletmelerinde kullandığı enerjiyi güneş enerjisi ile elde etmek için çalışma yaptıklarını söyleyen Çetinsaya, "Kendi ihtiyacımızı karşılamak için buna başladık. 70 MW kurulu güce ulaştık" dedi.

HALAT FİYATINI YARIYA İNDİRDİ

Süleyman Çetinsaya hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Çelik Halat'ın da % 70'ini 27 milyon Euro bedelle Doğan Holding'den satın almıştı. Kartaltepe'de bulunan tesis ile ilgili de konuşan Çetinsaya, "500 işçi var orada çalışan. Yeniliyoruz makineden tezgaha kadar. Uzakdoğu ile rekabet ediyor ama rekabetten iyi şekilde çıkacağız yeniden kuruyoruz. Net ihracatçı bir şirket ama yenileme işlemleri bitince dünyada adından söz ettiren bir şirket olacak" dedi. Bu şekilde söz konusu alanda ithalatı da düşüreceklerini vurgulayan Çetinsaya, Vadiistanbul'da havaray halatını 2 yılda bir değiştiriyorduk. 50 bin dolardı. Biz yapalım dedik. 27 bin Euro'ya yaptık ve üstelik 3 yıl garanti. Halat çekme-deneme Ar-Ge'si var burada. Biz onu kullanacağız" dedi.