Kira artış oranı nasıl hesaplanır? Ekim ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak?

Ekim 2021 kira artış oranı merak ediliyor. Her ayın başında TÜİK, 12 aylık verileri baz alarak o ayın enflasyon oranlarını açıklıyor ve böylelikle kira zammı da netleşmiş oluyor. Ev sahibi ve kiracıların ilgi ile takip ettiği konu Ekim 2021 kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Ekim ayı kira artış oranı yakından takip ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ay 12 aylık TÜFE verilerini baz alarak kira artış oranlarını açıklıyor. Geçen ay kira zammında %15,78 artış gerçekleşmişti. Kiracılar ve ev sahiplerinin araştırdığı Ekim 2021 kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kira artış oranı nasıl hesaplanır? Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

EKİM 2021 KİRA ARTIŞ ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ekim 2021 kira artış oranı 4 Ekim Pazartesi günü belli olacak. Kira artış oranı açıklandığı zaman detayları haberimize ekleyeceğiz.

KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz yılın Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor.

EYLÜL AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLDU?

TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,12, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,65, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,25 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,78 artış gerçekleşti.