Ek gösterge için memurdan 2 teklif

Memur-Sen, kamu çalışanları için ek gösterge teklifini bakanlığa iletti. Tüm kamu görevlilerine ek gösterge verilmesini isteyen sendika, 2200-4800 arasına iki ek gösterge eklenmesini istedi.

Kamu çalışanları ile memur emeklilerinin beklediği 3600 ek göstergeye ilişkin süreç devam ediyor. Bu ayın sonunda tamamlanarak TBMM'ye sunulması beklenen düzenlemeye dair Memur-Sen'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunduğu talepler de netleşti. Konfederasyon ilk olarak ek göstergesi olmayanlara gösterge verilmesini ve mevcut tazminat yansıtma oranları arasındaki adaletsizliğin giderilmesini istedi. Memur-Sen, tüm çalışanların gösterge artışından faydalanabilmesi için yeni ek gösterge kademeleri belirledi.

ARA KADEMELER BELİRLENDİ

Konfederasyon, mevcut 2200- 3600 ile 3600-4800 ek göstergeler arasında oluşturulacak bu kademelerle, ek göstergelere ilişkin düzenlemenin adil şekilde sonuçlanmasını talep ediyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Ek göstergeden her memurun faydalanması yönünde çalışma yaptık. İş barışını artıracak bu çalışmamızın dikkate alınmasını istiyoruz" dedi.