1
Eğitim fakültesi öğrencilerinden tecrübeli öğretmenlere, alanın ilgililerinden akademisyenlere dek eğitime gönül veren, merak duyan veya tecrübelerini paylaşmak isteyen herkesin davetli olduğu “Eğitimde Bir Adım Ötesi”, Prof. Dr. Kemal Sayar’ın açılış konuşmasıyla başlayıp alanında uzman isimlerin konuyu çeşitli yönlerden tartışacağı derinlikli bir panel ile devam edecek.
Prof. Dr. Belma Tuğrul çocuklukta oyunun önemine vurgu yaparken Prof. Dr. Ayşen Gürcan eğitimde yeni nesle, Khan Academy’nin kurucusu Alp Köksal ise dijital dönüşüme dikkat çekecek. Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin’in eğitimde farklılaştırma üzerinde duracağı konuşmasının hemen ardından Gökhan Yücel’in eğitimde yapay zekâ tartışmasıyla panel sona erecek.
Panelin ardından eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek yirmiye yakın çalıştay seçeneği var. Katılımcıların başvuru esnasında seçebilecekleri çalıştay başlıklarından birkaçı şöyle: “Anne Ben Youteber Oldum!” “Gepetto Usta ve Pinokyo ile STEM Uygulamaları” “Öğrenmenin Yedi Harikası” “21. Yüzyıl
Öğretmen Becerileri” “Uluslararası Bilinç Kazandırma Çalışmalarında Farklı Bir Araç: Bitkiler”.
Eğitimde daha ötesi nedir, neler yapılmalıdır gibi sorular üzerine zihin yoran akademik kadrosuyla NUN Okulları, ilk eğitim zirvesini Beykoz kampüsünde gerçekleştirecek. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe, İstanbul’un çeşitli semtlerinden servis ile ulaşım mümkün olacak.
“Eğitimde Bir Adım Ötesi” zirvesine katılmak için www.nunokullari.com web sitesinde yer alan başvuru formunu 25 Şubat Pazar gününe dek doldurabilirsiniz. Çalıştayların interaktif katılım gerektirmesi sebebiyle kontenjanların sınırlı olduğunu hatırlatmak isteriz.