Eğitim ödeneği yatan iller listesi belli oldu mu? Eğitim ödeneği 2021 ne kadar?

Eğitim ödeneğine dair son gelişmeler yakından takip ediliyor. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber konu bir kez daha gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere verilen bu ödeme geçtiğimiz yıl 1.250 TL olarak ödenmişti. Peki, Eğitim ödeneği 2021 ne kadar? Eğitim ödeneği yatan iller listesi belli oldu mu?

Eğitim ödeneği, her yıl düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere belli bir ücret ödemesi yapmaktadır. Hem kadrolu hem de sözleşmeli öğretmenlerin yararlanabildiği bu ödenek 2020 yılında 1.210 TL, 2021 yılında 1.250 TL olarak hesaplara yattı. Peki, Eğitim ödeneği 2021 ne kadar? Eğitim ödeneği yatan iller listesi belli oldu mu? Haberimizin içerisinden konuya dair detaylara ulaşabilirsiniz.

EĞİTİM ÖDENEĞİ YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıda 2021 yılı hazırlık ödeneğinin 2 Eylül itibarıyla yatırılacağı bildirilmişti. Eğitime başlayan her öğretmen için eğitim ödeneklerinin önümüzdeki günlerde yatması bekleniyor.

EĞİTİM ÖDENEĞİ 2021 NE KADAR?

5. dönem toplu sözleşmede alınan karar gereğince öğretim yılına hazırlık ödeneği 2020 yılında 1.210 TL, 2021 yılında 1.250 TL olarak ödendi.

6. dönem toplu sözleşmede varılan uzlaşmaya göre, Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için 1.325 TL'ye; 2023 yılı için 1.400 TL'ye çıkarıldı. 2022 yılındaki artış oranı yüzde 6 oldu.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden saymış olduğumuz kimseler haricinde yer alan hizmetli, memur gibi devlet çalışanları yararlanamamaktadır.

Eğitim Ödeneği - Çeşitli sebeplerle (askerlik, ücretsiz izin, doğum izni vs.) eylül ayı içerisinde fiilen görevde olmayıp eğitim-öğretim yılı içerisinde göreve başlayanlara, göreve başlamalarından sonra belirli oranlarda ödenir.