Edirne'den Hakkari'ye gençlere ileri teknoloji

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı Haluk Bayraktar “İlk etapta 12 ilde 'Deneyap Atölyesi' kurulacak” dedi. 

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliğinde İstanbul’da hayata geçirilen ‘Deneyap Teknoloji Atölyesi’ projesi yakında Türkiye’nin tamamına yayılacak. 

geleceğe hazırlık

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Hakkari’den Edirne’ye her ilimizde, ileri teknoloji eğitimlerinin sunulacağı atölyelerin olması, ülkemiz için çok büyük bir kazanç” dedi. Bayraktar, İstanbul’daki 15 atölyede ortaokul ve lise dönemindeki gençlerin geleceğe hazırlandığını söyledi. 

SINAV 17 MART’TA 

Bayraktar, atölyelerde, programlamadan kodlamaya, robotikten yapay zekaya kadar çeşitli eğitimler verildiğini belirterek, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde bu vizyon tüm Türkiye’ye yayılıyor. İlk etapta 12 ilde atölye kurulacak. Bu iller; Hakkari, Erzurum, Trabzon, Manisa, Konya, Edirne, İzmir, Muğla, Antalya, Ankara, Eskişehir. Bu illerdeki öğrencilerimizi sınava davet ediyoruz. Sınav 17 Mart’ta yapılacak.” 

15 atölyede 1500 öğrenciye eğitim 

Haluk Bayraktar, 2017’de başlayan projeyle İstanbul’daki 15 atölyede 1500 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, öğrencilerin bilimsel ölçme-değerlendirme teknikleriyle seçildiğini anlattı. Bayraktar, "İleri teknolojiler geliştirmemiz için, erken yaşta farkındalık yaratılması, kritik önem arz ediyor" diye konuştu.