E-ticarette fahiş fiyata denetim

E-ticarette fahiş fiyata özel ekiple denetim. Ticaret Bakanlığı'nın son dönemde haksız fiyat artışı iddialarına karşı harekete geçerek marketlere yönelik yoğun denetim başlatması sonrası e-ticaret sektöründe de ‘fiyat artışı'na yönelik denetimler artırıldı.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, PttAVM.com olarak fahiş fiyatlı ürünlere karşı oluşturacakları özel ekiple özellikle temel gıda ürünlerinin piyasa fiyatlarının aşırı üstünde olmaması için çabalayacaklarını anlattı.

24 SAAT TAKİPTEYİZ

Çevikoğlu, "Ürünlerin fiyatlarını biz belirlemiyoruz ancak fahiş fiyatlandırmaya karşı önlemlerimizi alıyoruz. Satılan ürünler 24 saat ekiplerimizin süzgecinden geçiyor. Eğer fiyat artışlarını fırsata çevirenler tespit edilirse satıcılarla iletişime geçerek, gerekli adımları atıyoruz" dedi.

'KARA LİSTE'YE ALIYOR

Çevikoğlu, şöyle konuştu: "İnternet sitelerinde yüksek fiyatlı ürünleri gördüklerinde vatandaşlarımızın '444 1 788' numaralı çağrı merkezimize bildirmeleri yeterli olacaktır. Ticaret Bakanlığı tarafından da e-Devlet üzerinden bu tür şikayetler alınıyor. Bilerek ve isteyerek vatandaş mağdur edilmişse o satıcılarla yolumuzu ayırıp kara listeye alıyoruz." Çevikoğlu, bu dönemde temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok ürünü radarlarına aldıklarını anlattı. Çevikoğlu, Kovid-19 salgını döneminin başında vatandaşı mağdur etmeye yönelik fiyat belirleyen 40'ın üzerinde satıcı hakkında inceleme başlattıklarını da sözlerine ekledi.