YAŞAR KIZILBAĞ
TEMU'NUN GÖRÜNMEYEN MALİYETİ EKONOMİYE ZARAR VERİYOR
Temu ve benzeri pazaryerleriyle ilgili soru üzerine Cem Tanır "Yalnızca agresif fiyatlandırmaya dayanan, yasal ya da etik standartları es geçen iş modeli uzun vadede hem tüketiciye hem de ülke ekonomisine zarar verir" diye konuştu.
Cem Tanır (sağda) ve David Ferguson, Riga'daki Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın ev sahibi Letonya'yı 93-73 yendiği maçı birlikte izledi.
HER SAYI 5 KİLOGRAM MAMAYA DÖNÜŞÜYOR
Türkiye A Milli Kadın ve Erkek Basketbol Takımlarının resmi sponsoru olarak, son 3 yıldır basketbola destek olduklarını hatırlatan Cem Tanır, "Bu yıl her iki Milli Takımımız da FIBA'nın düzenlediği Avrupa Basketbol Şampiyonaları'nda ülkemizi temsil ediyor. Kadın Milli Takımımızı Atina'da destekledik, şimdi devam eden turnuvada Erkek Milli Takımımızın yanındayız. Millilerimize desteğimizi sunarken bir yandan da bu yol arkadaşlığını anlamlı bir sosyal sorumluluk projesiyle taçlandırmak istedik. 'Potadan Patiye' projemizle, kadın ve erkek Milli Takımlarımızın turnuva boyunca attığı her sayıya karşılık Kurtaran Ev Derneği'ne 5 kilogram mama bağışı gerçekleştiriyoruz. A Millilerimizin turnuva kapsamında üç maçta attığı 280 sayı, 1.400 kilogram mamaya dönüşürken proje turnuva sonuna kadar devam edecek" dedi.
5-10 YILLIK DÖNEMDE, TÜM ODAĞIMIZ TÜRKİYE'DE OLACAK
Hepsiburada'nın davetlisi olarak Riga'ya Türk Milli Takımı'nı desteklemek için gelen Kaspi Yatırımcı İlişkileri Yönetici Direktörü David Ferguson ise, Türkiye'nin Kaspi için çok önemli olduğunu belirtirken, "Türkiye 85 milyon nüfusu, güçlü girişimcilik ruhu, köklü ticari mirasıyla olağanüstü bir pazar. Kaspi'nin Kazakistan'da kendini kanıtlamış, dünyaya örnek olmuş bir iş modeli var. Ama amacımız bu yaklaşımı 'kopyala-yapıştır' şeklinde Türkiye'ye taşımak değil; başarısı kanıtlanmış pazar yeri, fintek ve ödeme inovasyonlarımızı Türkiye'nin kendine özgü koşullarına uyarlamak" dedi. Ferguson "Türkiye gerçekten çok büyük ve çok potansiyelli bir pazar. O yüzden gelecek 5-10 yıllık dönemde, tüm odağımız Türkiye'de olacak" dedi.
TÜKETİCİ, PAZARTESİ STRESİNİ 'UYGUN ALIŞVERİŞ'LE ATIYOR
Bugün e-ticaretin toplam alışveriş içerisindeki payının yüzde 20'ye yaklaştığını ifade eden Cem Tanır, genel ekonomik görünümün ve tüketici davranışlarının Hepsiburada'nın farklı kategorilerine da yansıdığını belirtti. Yaz aylarındaki aşırı sıcak havayla birlikte klima satışlarında ciddi yükselişlere tanıklık ettiklerini söyleyen Cem Tanır, "Geçen yıl satışlarımız bir önceki seneye göre 4 kat artmıştı. Bu yıl da geçtiğimiz yıla göre bu kategorimizi yüzde 100 büyüttük. Yani iki yılda 8 kata varan bir artış var. Hepsiburada bünyesinde en yoğun trafiği pazartesi günleri görüyoruz. 20.00–23.00, saatlik dilimde en yoğun olduğumuz aralık. Diğer bir ifadeyle, tüketicilerin pazartesi stresini biraz 'uygun alışveriş'le attığını görüyoruz" dedi.