e-ticarete ‘Rakun' üretti

E-ticaret sektörü yeni ulaşım çözümlerini de birlikte getiriyor.

SÜMER DEMİRCİLER

Global ölçekte büyük bir hızla yükselen e-ticaret sektörü yeni ulaşım çözümlerini de birlikte getiriyor. Dağıtım şirketleri ve şehir içi mobilite trendine yönelik müşterilerin ihtiyaçlarından yola çıkan Ford Otosan, hafif ve ağır ticari araç üretimindeki başarısını yeni bir alana taşıdı. Şirket, yeni girişimi Rakun Mobilite şirketiyle, yeni bir bir iş modeline imza attı. Eskişehir fabrikasında ürettiği yüzde yüz elektrikli, Rakun Pro2 ve Rakun Pro3'ü tanıtan şirket, dağıtım şirketleri için ulaşım çözümleri üretecek.

SATIŞLAR 2022 YILINDA

İki ve üç tekerlekli, şehir içi dağıtım motosikleti olarak üretilen Rakun modelleri, 4 saatte şart edilebiliyor. Menzili 100 km'den fazla olan motosikletler, 45 km/s son hız yapabiliyor. Öncelikle kurumsal dağıtım müşterilerine satılacak modeller, daha sonra bireysel kullanıcılara da pazarlanacak. Satışlar ise, önümüzdeki yıl başlayacak.

TÜRK MÜHENDİSLER GELİŞTİRDİ

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Ford Otosan Eskişehir Fabrikası'nda üretilen Rakun Pro2 ve Rakun Pro3, bataryasından yazılımına, tasarımından motoruna kadar Türk mühendislerimizin imzasını taşıyor" dedi.