E-ticarete de denetim yolda

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, video konferans yöntemiyle “TOBB Dijitalleşme Sanal Fuarı”na katıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ticarette de piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin başlatılacağını belirterek, “Yeni çıkarılan Ürün Güvenliği Kanunu’muza e-ticaretin de dahil edilmesini temin etmiş bulunuyoruz” dedi. Pekcan “Bu sayede; elektronik ticaretin sağlıklı gelişiminin sağlanabilmesi; fiziki piyasalarda olduğu kadar elektronik piyasalarda da ürün güvenliğine yönelik denetimlerin yapılmasını sağlamak amacıyla e-ticarette ürün güvenliğinin yasal altyapısını tamamlamış olduk” ifadelerini kullandı.

23 BİN 487 SİTE KAYITLI

Pekcan, “E-ticaret Bilgi Sistemimiz - ETBİS’in etkinliğini her geçen gün artırıyoruz. Hâlihazırda ETBİS’e kayıtlı site sayısı ise 23 bin 487’dir” dedi.

KOBİ’LER İÇİN YENİ PLATFORM

Fuarın açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yakında başlatacakları, ‘Akıllı KOBİ Projesi’ ile KOBİ’leri dijitalleşme ile buluşturacaklarını söyledi.

KİRA VE HİBE DESTEĞİNDE BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kira ve hibe desteğine başvuramayan esnaf ve sanatkarlar için başvuru süresini 31 Mart’a kadar uzattıklarını bildirdi. Gelir kaybı ve kira desteklerinde başvurular 11 Ocak’ta sona ermişti.