E-devlet'e bu yıl 2.7 milyar ‘tık'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “E-Devlet Kapısı'na, bu yıl 17 Kasım itibarıyla 2.7 milyardan fazla giriş yapıldı. Bu yıl sonunda toplam giriş sayısının 3.5 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2019'da toplam giriş sayısı 1.1 milyar, 2020'de 2.3 milyar olan e-Devlet Kapısı'na, bu yıl 17 Kasım itibarıyla 2.7 milyardan fazla giriş yapıldı. Bu yıl sonunda toplam giriş sayısının 3.5 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor" dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığına bağlı kurum ve kuruluşların 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Oktay, "E-Devlet'te ekimde açılan 'İkametgahım' ekranı 1.5 milyona yakın ve 'Çalışma Hayatım' ekranı kısa bir sürede 23 milyonun üzerinde kullanım sayısına ulaştı" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın stratejik iletişim konusunda kamu diplomasisi dahil olmak üzere bir çatı kuruluş haline geldiğini belirten Fuat Oktay, şöyle konuştu:

Fuat Oktay (ortada), TBMM'de Cumhurbaşkanlığı'nın 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı.

5.2 MİLYON BAŞVURU

"Vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerini yönetime hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırmasına aracılık eden İletişim Başkanlığı, CİMER sistemine bu yıl kasım ayı itibarıyla 5 milyon 237 bin 723 başvuru yapılmış ve bu başvuruların cevaplanma oranı yüzde 87 olarak gerçekleşti."

SAVUNMA SANAYİİNDE DEVRİM

Savunma sanayiinde adeta bir devrim gerçekleştirildiğine de dikkat çeken Fuat Oktay, şöyle devam etti: "Savunma sanayiinde faaliyet gösteren firma sayımız 1500'ü aştı. Bu yıl Akıncı ve Aksungur insansız hava araçlarının teslimatlarına başlandı. 2022'de Hisar O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatları tamamlanacak. Sungur portatif alçak irtifa hava savunma füzesi, Akya harp torpidosu, MAM-T ve Atmaca teslimatlarına başlanacak."