Düşük maaş alan emekliye yüksek zam

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ''Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayacağız.'' ifadelerini kullanarak emekli maaşlarına yönelik çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, maaşı düşük olan emeklileri desekleyeceklerini söyledi. Kanal 7'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz emekli maaşlarına yapılacak düzenleme ile ilgili bir soru üzerine yılbaşı itibarıyla memurların maaşlarında enflasyon oranına göre bir artış olacağını, bu artışın memur emeklilerine de yansıyacağını söyledi. Yılmaz, "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette yaklaşımımız olacak" diye konuştu. Kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin soru üzerine Yılmaz, "Şu anda bir çalışmamız yok. Sendikalarla oturup uzlaşmadan, anlaşmadan bir anlayış birliği oluşturmadan bu konularda hiçbir zaman bir adım atmadık, atmayacağız" dedi. Yılmaz, enflasyonda aylık düşüşün yıl başından önce görüleceğini söyledi. Yılmaz "Yıllık bazdaki gelişmeleri ise 2024'ün ortaları gibi görmüş olacağız" dedi.

Ülkeye yabancı kaynak girişinin ne durumda olduğu sorulan Yılmaz, son dönemde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile 51 milyar dolarlık bir paket anlaşmanın imzalandığını hatırlatarak "Müzakereler son aşamalara geldi. Yılbaşından önce bu kaynakların geleceğini düşünüyorum. Finans akışı başlayacak" diye konuştu.