Düşük faizli konut kredileri sahiplerini bekliyor! 0.99 ve 0.89 faizli konut kredisi hem de 10 yıl vadeli...

0.99 ve 0.89 faizli konut kredi başvuruları; Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank kanalları üzerinden gerçekleşiyor. Dar gelirli vatandaşı sevindirecek bu haber geçen hafta Kabine Toplantısı'nın ardından açıklandı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, konut kredisini 10 yıl vadeli olarak 2 milyon liraya kadar kullanılabilecek.

Düşük faizli konut kredileri, geçtiğimiz pazartesi günü düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından duyuruldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyona kadar değere sahip 1. el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlıyoruz." açıklamalarında bulundu.

0.99 VE 0.89 FAİZLİ KONUT KREDİSİ!

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan şunları söyledi;

Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Son dönemde fahiş yükselişler nedeniyle konut inşasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik.

Üç ayrı paketi millletimizin huzuruna sunuyoruz. Birinci pakette ilk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

KONUT KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

"İlk evim Konut Finansman Paketi" çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak olanlara yönelik birinci el konutlarda (sıfır konut) uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0.99 faizli konut kredisi sağlanacak."