Dünyanın ikinci 'Turcorn'u Getir

İkinci Turcorn da çıktı. Peak Games'ten sonra 1 milyar dolarlık değeri aşan Türkiye'nin ikinci unicorn'u, online market uygulaması Getir oldu. 5.5 yıl önce kurulan Getir, 300 milyon dolarlık yeni satış yaparak değerini 2.6 milyar dolara taşıdı.

Türkiye, 2023'e kadar 1 milyar dolar değerlemeye sahip 10 unicorn çıkarma hedefine yeni bir halka daha ekledi. Daha önce dünyada yapılmamış 10 dakikada market ürünlerini teslimat modeli fikriyle 5.5 yıl önce kurulan Getir, çıktığı üçüncü yatırım turunda 300 milyon dolarlık hisse satışı yaparak 2.6 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

İLKİ 'OYUN'DAN ÇIKTI

Böylece Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, 'Türk unicorn' yani 'Turcorn' diye tanımladığı şirket sayısı 2'ye ulaştı. Türkiye'nin ilk unicorn'u ise oyun sektöründen Peak Games olmuştu. Zynga Inc 1.8 milyar dolara Peak Games'i satın almıştı. Getir'in kurucusu Nazım Salur, satış sonrası şirketin 2.6 milyar dolar değerlemeye ulaştığını dün düzenlediği online basın toplantısıyla duyurdu. Getir ocak ayındaki ikinci yatırım turunda da 128 milyon dolarlık yatırım almıştı.

PARA SİLİKON VADİSİ'NDEN

Nazım Salur, üçüncü turun liderliğini yeni yatırımcılardan Silikon Vadisi merkezli Sequoia Capital ve mevcut fonlardan New York merkezli Tiger Global'ın üstlendiğini söyledi. Daha önceki tura katılan 8 fondan 7 tanesinin de bu son tura katıldığını ifade eden Nazım Salur, yıl sonuna doğru bir yatırım turu daha yapılabileceğini kaydetti.

AVRUPA'YA AÇILACAK

Nazım Salur, ocak ayı sonunda Londra'ya hızlı bir giriş yapan Getir'in bundan sonraki duraklarının Almanya, Fransa, Hollanda ve Brezilya olacağını söyledi.

ÇALIŞANLARA 25 MİLYON TL DAĞITACAK

Salur "Türkiye'nin Unicorn'u olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu çalışanlarımızla da paylaşacağız. Getir'in unicorn olmasında en önemli katkıyı veren bayilerimizin saha çalışanları olan kurye ve depo görevlilerine kıdeme dayalı olarak dağıtılmak üzere, 25 milyon TL'yi bayilerimiz kanalıyla paylaşacağımızı da belirtmek isterim" dedi.