Dünyanın en geniş tüneli İstanbul'a

Başkan Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimini cumaya açıyor. Otoyol, İstanbul'un en uzun, dünyanın en geniş tünelini de barındırıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı tamamlanan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Köprülü Kavşağı'nı hizmete açtı. Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesiminin 21 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağını söyledi.

Karaismailoğlu "İstanbul'da Hasdal-Habibler arasındaki 10 kilometre uzunluğunda olan ve içinde 4005 metre uzunluğuyla İstanbul'un en uzun dünyanın en geniş tünelini bulunduran yolumuzu hizmete açıyoruz. Yolumuz açıldığında Hasdal-Mahmutbey Kavşağı arasındaki yoğun trafiğe alternatif yeni bir yolu hizmete almış olacağız" dedi. Karaismailoğlu, salgına rağmen projelere devam ettiklerini bildirdi.

KAZALAR % 80 AZALDI

Karaismailoğlu, "Yaptığımız yollar sayesinde taşıt hareketliliğinin yüzde 160 artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80'e varan azalmalar oldu. Yani her yıl binlerce can kurtardık" dedi.

TUSAŞ KAVŞAĞI AÇILDI

TUSAŞ Kavşağı'nı hizmete açan Karaismailoğlu, 21 Mayıs'ta İstanbul'da tören yapacaklarını söyledi.