'Dünyadan proje teklifleri alıyoruz'

İstanbul Havalimanı’ndaki tecrübesini, dünyaya taşımaya hazırlanan Kalyon Holding, ilk Avrupa ofisini Bükreş’te açtı. Mehmet Kalyoncu, “Amerika’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’ya uzanan bir coğrafyada, yeni havalimanı projeleri üzerinde çalışıyoruz. Farklı ülkelerden davet alıyoruz” dedi. 

Yeni dönemde yurtdışı yatırım atağına hız veren Kalyon Holding, İstanbul Havalimanı’yla edindiği tecrübeyi, dünyanın farklı coğrafyalarına taşımaya hazırlanıyor. Şirketin yeni dönem planlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul, yenilenebilir enerji ve altyapı yatırımı alanlarında hayata geçirilecek yeni projelerle birlikte, 2020 yılını yüzde 15’in üzerinde büyümeyle tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı. Şirketlerinde şu an istihdam edilenlerin sayısının 16 bin 500’e ulaştığını ifade eden Kalyoncu, “Bu sayı iştirakler ve alt yüklenicilerle birlikte ise 34 bin kişi civarında” ifadelerini kullandı. Kalyon’u kendi alanında dünyanın en önemli markalarından birine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Kalyoncu, yurtdışı yatırımlarına da ağırlık vereceklerini vurguladı. 

‘DÜNYA MARKASI’ HEDEFİ  

Kalyoncu, şunları söyledi: “Bu konuda ciddi adımlar atmayı sürdürüyoruz. Bunun için Kalyon Avrupa ofisimizi ilk olarak Bükreş’te kurduk. Buradan Balkanlar, Doğu Avrupa’daki fırsatları inceliyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarında önemli ihalelere giriyoruz. Amerika’dan Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya uzanan geniş bir coğrafyada, yeni havalimanı projeleri üzerinde çalışıyoruz. Peru, Katar, Arnavutluk, Hollanda gibi ülkelerde teklif ve ihale süreçlerimiz oldu. Türkiye’de tamamladığımız önemli projeler, küresel bazda da önümüzü açıyor. Farklı ülkelerden görüşme davetleri alıyoruz.” 

FİYATLAR YÜKSELECEK EV ALMANIN TAM ZAMANI 

Kalyon Holding’in yatırım atağı yurtiçinde de devam ediyor. Lansmanı gerçekleştirilen Nevbahar Üsküdar’la markalı konut sektörüne ilk yatırımı yaptıklarını hatırlatan Kalyoncu, gayrimenkul sektöründe inşaat maliyetlerindeki artışların önümüzdeki dönemde fiyatlara yansıtılacağını belirtti. Kalyoncu, “Fiyatlar eninde sonunda artacak. Bu sebeple özel indirimlerin uygulandığı bu dönemde ev almanın tam vakti” ifadelerini kullandı. 

8 AYDA 41 MİLYON YOLCU

İstanbul Havalimanı’yla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalyoncu, “7 Nisan’dak, büyük taşınmadan bugüne kadar geçen 8 ayda, 41 milyonun üzerinde yolcu havalimanımızı kullandı. 2020’de üçüncü pist hizmete girecek” diye konuştu.

SEKTÖR YENİ BİR EVREDE

Kalyoncu, şöyle devam etti: “Gayrimenkul sektörü artık 2.0 olarak adlandırılabilecek yeni bir evreye girdi. Araştırmalar, finansal gücü yüksek, vizyon sahibi, kaliteden ödün vermeyen, insanla aile hayatına dokunan şirketlerin ve projelerin öne çıktığı bir dönemin başladığını gösteriyor.”