Dünyada şirket arıyor

Pandemi döneminde ofislerini demokratize eden Eczacıbaşı Topluluğu, inorganik büyüme için de fırsat kolluyor. “Sağlığa ilgimiz arttı” diyen CEO Atalay Gümrah, “Yapı Grubu'nda da Batı Avrupa'da tesis arayışımız var” dedi.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Eczacıbaşı CEO'su Atalay Gümrah pandemiyle birlikte grubun sağlık sektörüne ilgisinin artığını belirterek, "Bu alanda yatırımlarımızı artırabilirz. Yakın zamanda yönetim kadromuzu yeniden yapılandırdık. Amerika'da bir sağlık fonuna yatırım yaptık. Özellikle sağlığın dijitalleşmesi ve bireyselleşmesi konularında adımlar atabiliriz" dedi. Yeni şirket satın almaları konusundada hevesli olduklarının altını çizen Gümrah, "Bilançomuz güçlü. Ana iş kollarımızda büyüme hedefimiz hep var. Satın alma yoluyla büyüyebiliriz" ifadelerini kullandı.

200 MİLTON TASARRUF

Şu anda yurtdışında Rusya'da 2, Almanya'da 3, Fransa'da 2 tesisleri olduğunu kaydeden Gümrah, "Şu anda da Yapı Grubu'nda Batı Avrupa'daki tesislere ve şirketlere bakıyoruz" diye konuştu. Bu dönemde sıfır tabanlı bütçeye geçerek yıllık 200 milyon TL tasarruf sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Gümrah, buradan elde edilecek gelirin de yeni yatırımlarda kullanılacağını ifade etti.

KOLONYA REKOR KIRDI

Eczacıbaşı Grubu'nun pandemi dönemini verimli geçirdiğini, grubun iş kolları içerisinde yer alan vitamin ve kolonya pazarlarında ciddi bir hareket yaşandığını işaret eden Atalay Gümrah, "Özellikle C vitamini talebi 3-4 kat arttı. Kolonyada patlama yaşandı. İnsanların evlerinde tadilata başlamasıyla başlan süreç banyo tarafında ciddi bir etki yarattı" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İÇİN FIRSATLAR VAR

Atalay Gümrah, "Totalde hedeflerimizin 1-2 puan altında kalsak da pandeminin etkilerine rağmen yılı yüzde 4-5 reel büyümeyle tamamladık" değerlendirmmesinde bulundu. Bu süreçte ihracatta da pozitif bir etki görüldüğüne dikkat çeken Atalay Gümrah, dünyada Çin ile ticaretin sorgulanmaya başladığını ve bunun Türkiye için çok iyi bir fırsat olabileceğini ifade etti.

Manzara herkesin oldu, lobi 'sanat'la doldu

Pandemi dönemini grubun İstanbul'daki merkezi olan Kanyon Ofisi renove ederek değerlendirdiklerini anlatan Eczacıbaşı CEO'su Atalay Gümrah, "Ofislerimizi demokratize ettik. Eski düzende odası olan yöneticiler cam kenarlarından faydalanıyordu. Bunu değiştirdik, manzaralı yerleri ortam çalışma alanı haline getirdik. Lobiye dünyaca ünlü sanatçılar Olafur Eliasson ve Sarah Morris'in eserlerini yerleştirdik" dedi.