Dünyaca ünlü ekonomistten dikkat çeken çıkış: Türkiye hızla yükselecek

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks, gelişmekte olan ülke ekonomileri arasında Türkiye'nin ihracatta patlama yapan birkaç ülkeden biri olduğunu ifade ederek, ''Türkiye ekonomisi için güzel günler geliyor.'' ifadesinde bulundu.

AA

Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Robin Brooks, sosyal medya hesabından Türkiye ekonomisi ile ilgili grafiklerle beraber peş peşe analizler paylaştı.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye, Arjantin, Brezilya, Meksika ve Rusya'nın ürün ve hizmet ihracat hacimlerine ilişkin bir grafik paylaşarak, "Son 5 yılda Türkiye, ihracat hacminde diğer gelişmekte olan ülkelerde görülmemiş bir artış yaşadı." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE HIZLA YÜKSELECEK"

Brooks, "Dolayısıyla, Türkiye'nin küresel ekonomide başarılı olması için koşullar-en açık şekilde ihracattaki yüksek rekabet gücü – büyük oranda ortada. Tek gereken makro istikrar ve Türkiye hızla yükselecek." yorumunu yaptı.

Brooks, geçtimiz gün de sosyal medya hesabından paylaştığı grafikle beraber Türkiye ekonomisi üzerine çarpıcı yorumlar yapmıştı.

"MAKRO İSTİKRAR SONRASI TÜRKİYE EKONOMİSİ PATLAMA YAPABİLİR"

Türkiye ekonomisi son 5 yılda gelişmekte olan ülkelerin hepsinden farklı olarak ihracat hacimlerinde patlama yaşadı. Küresel ekonomisde başarılı olmak için ihracatta rekabet gücü Türkiye'de fazlasıyla var. Tek gereken makro istikrar ve sonrasında Türkiye ekonomisi patlama yapabilir.

Emeklilikte yaşa takılanlar için geri sayım başladı! EYT'de Türkiye modeli masada

Türkiye'ye cazip teklif: Birlikte altın üretmek istiyoruz

ASELSAN'dan bir ilk! 'Böcek İHA'lar geliyor

Dünya basını tarihi zirveyi böyle gördü: Türkiye umut ışığı olacak

EPDK düğmeye bastı! Elektrik ve doğalgaz faturaları düşecek