Dünyaca ünlü ekonomist Marc Faber: İstanbul merkez olabilir ama...

''10 yılllık hisse senedi alacak olsam Türkiye'yi ABD'ye tercih ederim'' diyen dünyaca ünlü ekonomist Marc Faber, İstanbul'un bazı altyapı sorunlarını aşması dahilinde yatırımcıların gözdesi olabileceğinin altını çizdi.

1

Doktor Kıyamet lakaplı dünyaca ünlü ekonomist Marc Faber Ekonomist Marc Faber, 10 yıl vadeli düşündüğünde ABD değil Türkiye'de hisse senedi yatırımı yapmayı tercih edeceğini söyledi.Sermaye Piyasaları Kongresi için İstanbul’da bulunan Faber  kongrede yaptığı konuşmada, İstanbul’un bankacılık sistemi ve takas sistemindeki etkinliğinin artırması gerektiğini, eğer bu başarılabilirse Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika için bir merkez olma yolunda ilerleyebileceğini söyledi.

İSTANBUL MERKEZ OLABİLİR

Londra, Dubai, Hong Kong gibi merkezlere bakarak İstanbul’un bölgesel bir finans merkezi olma yolunda potansiyel konumunu değerlendiren Faber, "İstanbul Ortadoğu ve Orta Asya bölgesi için değerlendirildiğinde böyle bir potansiyel taşıyor. Ancak Londra, NewYork, Şanghay, Hong Kong gibi merkezlere baktığımızda İstanbul’un kısa vadede bu merkezlerle karşılaştırılamayacağını görüyoruz" diye konuştu.

İDEAL COĞRAFYA

Kongreye katılan bir başka ünlü ekonomist Mark Yeandle da, İstanbul’un finans merkezi olmak için ideal bir coğrafyaya sahip olduğunu ancak altyapı sistemlerinin geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Trafiği çözmelisiniz

Faber, İstanbul’un yabancı yatırımcıyı tatmin edecek bir altyapıya ulaşması gerektiğinin altını çizerek, "Örneğin trafik İstanbul’da çok ciddi bir sorun. Öncelik İstanbul’un fiziksel ve altyapısal sorunlarını çözmek olmalı. Ben 10 yıl sonrası için hisse senedi alacak olsam ABD'den değil Türkiye'den hisse senedi almayı tercih ederim" dedi.