Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye yeni kredi

Dünya Bankası, Türkiye'ye yönelik yeni bir kredi daha açıkladı. Banka, TKYB ile 416 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladığını duyurdu. Finansman ile sanayiden kaynaklanan emisyonların azaltılması amaçlanıyor.

Dünya Bankası, Türk sanayisinin hava kirliliğini ve sera gazı emisyonlarını azaltmasına yardımcı olmak amacıyla Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) ile 416 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladığını duyurdu. Dünya Bankası yaptığı açıklamada kredinin, imalat sektörünün zararlı emisyonları azaltmaya yönelik temiz teknolojiler ve süreçleri benimsemesine yardımcı olmayı amaçlayan bir proje aracılığıyla Türk üreticilere uzun vadeli finansman sağlayacağını belirtti.

ÇEVRE FİNANSMANI

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, kredi anlaşması ABD Washington'daki Dünya Bankası merkezinde TKYB Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim öztop, garanti anlaşması ise Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Kerem Dönmez tarafından imzalandı. Dünya Bankasını ise Humberto Lopez temsil etti. Hazine ve Maliye Bakanlığı garantörlüğünde sağlanan kredi, TIER projesi kapsamında Türkiye'deki imalatçılar için uzun vadeli finansman olanakları sağlayacak. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, "Sanayi sektöründen kaynaklanan emisyonların azaltılması, Türk sanayisinin küresel pazarda rekabet gücünün artırılması açısından hayati önem taşıyor" dedi.

YABANCI SERMAYE GİRİŞİ SÜRÜYOR

Yabancının Türk ekonomisine güveni atıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde Dünya Bankası ile yürütülen işbirliği kapsamında gelecek 5 yıllık döneme ilişkin mali işbirliği programı oluşturulduğunu ve ilk 3 yıl içinde Türkiye'ye ek 18 milyar dolarlık finansman sağlanacağını söylemişti.