Döviz ve altını olana yeni yatırım fırsatı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, pazartesi günü döviz cinsi tahvilin yanında 5 banka aracılığıyla altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının da ihraç edileceğini açıkladı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, döviz yatırımcısının ardından tasarruflarını altında değerlendiren vatandaşlar için de yeni bir müjde verdi. Albayrak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “5 banka aracılığı ile pazartesi günü başlayacak altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ile vatandaşlarımız hem kendileri kazanacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak. Vatandaşlarımıza, altın birikimleri için güvenli bir yatırım aracı sunuyoruz” dedi. Albayrak pazartesi başlayacak dövize dayalı tahvil ihraçlarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. 

DÖVİZ TAHVİLİ GELİYOR 

Albayrak, “Pazartesi başlatacağımız bir diğer yatırım aracı da dövize dayalı tahvil senetleri. 

Vatandaşlarımıza, hem dolar hem de euro birikimleri ile alabilecekleri devlet senetleriyle, devlet garantisinde kazançlı bir yatırım imkanı sağlanacak” dedi. Talep toplama 17-21 Aralık olacak.

Altın tahvili alanlara yıllık yüzde 2.40 getiri

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası yatırımcısına yıllık yüzde 2.40 getiri sağlayacak. Senetler 2 yıl vadeli olacak, her 6 ayda bir yüzde 1.2 getiri elde edilecek. İşlemlere Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Halkbank, Vakıfbank ve Kuveyt Türk aracılık edecek.