Döviz alım satımı kimlik numarasıyla

döviz bürosu açmak zorlaştı. Döviz büroları için sermaye miktarı arttırıldı. Döviz alım-satımlarında TC kimlik numarası beyanı da zorunlu hale getirildi.

Döviz alım satımına yetkili müesseselerin kuruluşu zorlaştırıldı. Döviz bürolarından alınan 200 bin-500 bin lira tutarındaki başvuru ücretleri, artırıldı. Döviz büroların bundan böyle faaliyet gösterdikleri 4 ayrı bölgeye göre 2 ila 6 milyon lira arasında başvuru ücreti ödeyecek. Hazine Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre asgari sermaye tutarı da A grubunda 10 milyon liraya, B grubunda ise 5 milyon liraya çıkartılacak. Sermaye artırımı mevcut döviz bürolarına 2022 yılı sonuna kadar süre tanınacak. Her bir şube için 2 milyon lira olan ilave asgari sermaye tutarı da 3 milyon liraya çıkartılacak. Halen A grubu bürolarda ödenmiş sermayenin en az 5 milyon lira, B grubu bürolarda ise 1 milyon lira olması gerekiyor. Düzenleme ile kayıt dışılığın azaltılması hedefleniyor.

Döviz bürolarından yapılan alım satım işlemlerinde müşterinin kimlik numarasının kayıt altına alınması da zorunlu hale geldi.