Dolarda yükseliş durdu! Yabancı, TL'ye dönünce dolarda ibre değişti

Yabancı bankaların seçim sonrası peş peşe TL'yi tavsiye etmesi dolarda rüzgarı tersine çevirdi. ABD Doları hafta başından beri geriliyor.

Yabancı bankaların seçimlerden sonra peş peşe yaptığı TL tavsiyesi dolarda ibreyi tersine çevirdi. Seçim öncesi bir ara 32.7 liraya kadar çıkan hafta başından bu yana düşüyor. Dolar 32 liranın altına inerken dolar için iki hafta önce 335 seviyesinde bulunan Türkiye'nin 5 yıl vadeli CDS primi 300 seviyesine yaklaşmaya devam ediyor. Dolardaki düşüşün bayram öncesi nakit ihtiyacı nedeniyle gelmesi beklenen satışlarla daha da düşebileceği belirtiliyor.

DOLAR ALAN SATIYOR

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu "Seçim öncesi döviz büfelerine koşan küçük yatırımcılar beklenen sıçrama gerçekleşmeyince bayram öncesi satışa geçebilirler" dedi. Goldman Sachs ve Deutsche Bank seçimlerin ardından TL varlıkları tavsiye etmiş Türk varlıkları için pozitif süreç başladığını duyurmuştu. Son olarak Wells Fargo, doların TL karşısında bu yıl için tepe noktasını gördüğünü savunarak, kurun 2025 yılında 30 TL'nin altına ineceği görüşünü paylaştı.