Dolar Merkez’in hamlesiyle 3.61’i gördü 

Merkez Bankası'nın Cuma günü 1 Ocak 2017'den önce kullandırılan ve 31 Mayıs 2017'ye kadar vadesi dolacak olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde TL cinsi geri ödeme imkanı getirmesi dolarda düşüş yaşanmasına yol açtı.

Sabah saatlerinde dolar/TL hızlı bir şekilde 3.63 seviyesinden 3.6132’ye kadar geriledi.  Uzmanlar Merkez’in kararının 4 milyar dolar civarındaki döviz talebini piyasadan çekebilecek olması nedeniyle TL'yi olumlu etkilediğini belirtti.  

TL POZİTİF AYRIŞTI

Türk Lirası’nın haftalık bazda yüzde 1,46 değer kazancıyla diğer gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden pozitif ayrışan bir görüntü çizdiğini belirten KapitalFx Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan “Söz konusu hamlenin Türk Lirası için destekleyici olduğunu görüyoruz" dedi. Merkez’in hamlesiyle gerileyen dolar, öğlen saatlerinde ise ABD’den gelen Fed'in faiz artırım ihtimalini güçlendiren açıklamalarla yeniden 3.63 seviyesine yükseldi. 

3.55 TL'ye gerileyebilir

Destek Yatırım Araştırma Müdürü Murat Tufan iseyurt içi gündemin sakin seyretmesinin Türk Lirası'nın değer kazanımlarını desteklediğini bildirdi. Son 1 ayda TL'nin dolar karşısında rakiplerine nazaran daha olumlu seyrettiğinin görüldüğünü ifade eden Tufan, "Bu süre zarfında TL, dolar karşısında yaklaşık yüzde 4 değer kazandı. Kurda satışların hafta genelinde devam etmesi durumunda 3,60 vesırasıyla 3,5885-3,5500 bandını gündeme getirebilir” değerlendirmesinde bulundu.