Dolar ve Euro kuru ne kadar?

Dolar ne kadar oldu merak ediliyor. Dolar ve euro güne düşüşle başladı. Haftanın son işlem gününde dolar, 3,52 lira civarında iken Euro 4,03 liradan işlem görüyor.

Global merkez bankaları kararları, küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerinin takip edildiği dolar/TL 3.50 civarındaki dalgalı seyrini sürdürüyor. Küresel piyasalarda dolar, dünyanın önde gelen merkez bankalarının gevşek para politikası döneminin sonuna yaklaşıldığı sinyallerini vererek sterlin, euro ve Kanada dolarına değer kazandırmalarıyla beraber kayıplarına bugün de devam ederken; Asya borsaları Avrupa ve ABD piyasalarındaki zayıf seyirden olumsuz etkilendi.

6 TEMMUZ PERŞEMBE 2017 GÜNCEL DOLAR KURU

Sabah saatlerinde sakin bir seyir izleyen dolar, bankalararası piyasada 3,59'un üzerini gördü. Nisan ortasından beri 3,50 civarında dalgalanan dolar/TL hafta başında küresel piyasalara paralel yönünü yukarı çevirdi. 

Bankalararası piyasada dolar 3,59'un üzerini gördü. Euro da 4,07'nin üzerine kadar yükseldi. Analistler, ABD piyasalarının dün resmi tatil dolayısıyla kapalı olmasına karşın dolar endeksinin, artan jeopolitik risk algısıyla uluslararası piyasalarda yükseliş eğilimini koruduğunu ve 96'nın üzerinde dengelendiğini belirtti. Dolar endeksi, şu dakikalarda yatay seyirle 96,17 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar alış: 3,5172 TL / Dolar satış: 3.5520  TL

Euro alış: 4,0224 TL / Euro satış: