Doğu'nun enerjisine 8 milyar yatırım

Dicle Elektrik 18 milyarı bulan alacağına rağmen Güneydoğu'daki yatırımlarına hız verdi. Şirket kaçağı önlemek için bu yıl 8.3 milyar daha yatırım yapacak.

DURSUN TOPÇU

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, bu yıl hizmet bölgesinde 645 projeyi kapsayan ve 8.3 milyar lirayı aşan yatırım için çalışmalarına başladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 6.3 milyon nüfusa sahip 6 ilinde hizmet veren Dicle Elektrik bir yandan da 18 milyarı bulan alacaklarının tahsiline yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul'da basın tolantısı düzenleyen Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, özelleştirme sonrası 20 milyar TL'yi aşan yatırım yaptıklarını belirterek, "Türkiye'de en çok enerji sarfiyatı gerçekleştiren 2. şirketiz. Ve bu yılın sonuna kadar Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'te 8.3 milyar TL'lik ek yatırım planlıyoruz" dedi. Kayıp-kaçakla mücadelede önemli bir yol kat ettiklerinin altını çizen Atalay, "Kayıt dışı tüketimin önlenmesine yönelik yatırımlarla yıllık 1.4 milyar dolar vatandaşın cebinde kaldı" dedi.

TARIMSAL SULAMA ABONESİNİN YÜZDE 80'İ FATURA ÖDEMİYOR

Atalay, Türkiye'de tarımsal sulama alanlarında yılda yaklaşık 16 milyar kilovatsaat elektrik kullanıldığını ve bunun yarısının Dicle Elektrik'in hizmet bölgesi içerisinde tüketildiğine değinerek, 6 ilde tarımsal sulama abonelerinin yüzde 80'inin ödenmemiş fatura borcu olduğunu kaydetti. Atalay "Sekiz yıldır borcunu ödemeyenler var" diye konuştu.

KATLANAMIYORUZ

Alacak miktarının katlanılamayacak düzeye ulaştığını belirten Atalay, borcunu ödemeyen aboneler hakkında hukuki süreç başlatılacağını söyledi.